Bullitt: “Ara estarem un temps aturats… potser indefinidament”

Bullitt: “Ara estarem un temps aturats… potser indefinidament”

 

El grup de rock Bullitt de Sant Feliu de Guíxols  Careto: No  Foto: Maribel R. de Erenchun 520#Xevi Castillon

Segons Informa El Punt Avui Bullitt , un dels millors grups de rock sorgits de l’escena de Sant Feliu de Guíxols i de les comarques gironines en els últims anys, ha publicat el seu quart disc, Sparks, editat com gairebé tota la seva obra per BCore . El disc, gravat i produït com sempre per Santi Garcia als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu i masteritzat per Víctor Garcia, havia de ser el punt de partida per celebrar el desè aniversari del grup, però hi ha hagut un dràstic i forçós canvi de plans, per la recent mort per malaltia del seu baixista, Ferran Bonet, també antic membre de Without. “Hi ha moltes coses que ens ha ensenyat i que recordarem d’en Ferran. Tenia molta energia.”

“Ara estarem un temps aturats, no sabem quant, potser indefinidament. El futur del grup és incert”, diu Xavier Calvet (veu i guitarra), que completa la formació de Bullitt amb Carles Paz (guitarra) i Enric Pla (bateria). “Durant deu anys hem estat sempre els mateixos quatre components, bàsicament perquè som un grup d’amics. El primer concert el vam fer el 2005 a La Via de Girona com a trio, però en Carles ja era entre el públic i poc després es va incorporar al grup”, recorda Calvet. De fet, una de les cançons del disc es titula Friendship never ends: l’amistat mai no s’acaba. “És una cançó que parla de nosaltres mateixos perquè, més enllà del grup i de la música, hi ha la nostra amistat. És curiós perquè moltes lletres del disc prenen ara un altre sentit, després de la mort d’en Ferran”, explica el cantant. La cançó que tanca el disc, Slow fall, està dedicada a un altre amic desaparegut, Bruno Plana, molt vinculat a l’Atzavara, que va morir en un accident l’estiu passat.

En una dècada, Bullitt ha ofert uns 250 concerts per tota la geografia estatal i ha publicat els discos Squared wheels (Hang The Dj!, 2009), Love or die (BCore, 2010), So many ways (Bcore, 2013) i aquest Sparks, amb un títol que es pot traduir per ‘espurnes’. El nou disc inclou dotze cançons, entre el hardcore melòdic dels seus inicis i el power pop més energètic.

Resum d’una dècada

“Aquest disc ens ha sortit una mica com si fos un resum d’aquests deu anys, d’una manera no intencionada. Després d’un disc més pop i melancòlic com So many ways, a Sparks hem recuperat el vessant més rocker, sempre pensant en cançons i treballant-hi durant moltes hores al local.”

Sparks, publicat inicialment en una edició limitada de 100 còpies en vinil transparent i ara disponible en CD i en MP3, no tindrà actes promocionals i s’ha suspès la gira prevista. Sí que sortirà un tema de Bullitt –una versió de Foo Fighters– en el recopilatori Bipolar Sessions que la revista Rockzone publicarà amb motiu del Record Store Day. Serà el comiat d’aquest grup “de curses de fons: sense esprints, però sense parar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.