ESPAI THYSSEN, 2 MOSTRES ANUALS?

ESPAI THYSSEN, 2 MOSTRES ANUALS?

THYSSEN-WEB

Segons Informa Radio Sant Feliu Les exposicions d’estiu de pintura i escultura de la col·lecció Carmen Thyssen al monestir de Sant Feliu han aportat 92.000 visitants al municipi durant les tres darreres temporades turístiques, publica el diari El Punt Avui. Però el govern guixolenc ha continuat cercant la manera de rendibilitzar l’Espai Carmen Thyssen –les sales d’exposició del Palau de l’Abat– durant els mesos d’hivern. Un primer projecte d’exposició d’obres de col·leccionistes catalans, a finals del 2012, no va acabar de reeixir. Però l’alcalde, Joan Alfons Albó, ha confirmat aquesta setmana que estan explorant una nova fórmula per portar a Sant Feliu quadres cedits per galeries privades de qualitat per articular la segona mostra anual.
“D’aquesta manera podríem allargar l’activitat a l’espai fins als sis mesos”, explicava Albó, que ressalta que la mostra de canons i vaixells de vela d’aquesta primavera està atraient més públic del que inicialment preveien. Quant al format, les mostres tindrien un caràcter més especialitzat que no pas les estivals, en què predominen quadres d’artistes coneguts pel gran públic.
Albó hi afegeix que s’organitzaria igualment sota el paraigua de la fundació per al centre de pintura catalana guixolenc, que presideix la mateixa baronessa Carmen Thyssen. L’elevat pressupost dels trasllats, seguretat i assegurança de les obres que s’exposen a l’estiu condiciona el pressupost si el volum de públic és inferior, però la mostra d’hivern seria més econòmica de produir. Serviria, alhora, per rendibilitzar la inversió feta en les sales d’exposició, amb sofisticats equips de climatització, deshumidificadors, seguretat i llums d’última tecnologia tant per preservar els pigments com per oferir una bona percepció als visitants.
En paral·lel a les exposicions, el patronat de la fundació també sospesa la convocatòria d’un concurs de creadors anual per atraure joves artistes a Sant Feliu. L’artis-ta que s’imposés rebria com a premi una beca per treballar durant alguns mesos al mateix monestir, i al final de l’estada les obres es podrien exposar durant algunes setmanes al municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.