Festival de l’humor

Festival de l’humor

 

El director del Festival de la Porta Ferrada, Albert Mallol, l'humorista i director del Singlot Festival, Andreu Buenafuente, i el director de The Project, Tito Ramoneda, al costat del cartell de la primera edició del nou festival d'humor (horitzontal)

Segons Informa El Punt Avui “Una assignatura pendent.” Així va descriure ahir Andreu Buenafuente el nou Singlot Festival, un festival d’humor i comèdia que se celebrarà del 23 al 26 de juliol a Sant Feliu de Guíxols dins la programació del festival de Porta Ferrada, i que neix de la col·laboració entre El Terrat i The Project.

El Singlot Festival vol convertir-se en una trobada anual del món de l’humor; segons Buenafuente, “per a una productora que ha nascut per a la comèdia, organitzar un festival així és un somni”. Per l’humorista, el Singlot Festival parteix d’una “filosofia no gaire profunda. En aquesta primera edició vol ser un festival molt digne i molt divertit, amb una certa dimensió pedagògica. No ho volem cremar tot el primer any; la perspectiva de tenir garantits tres o quatre anys és estimulant i inèdita avui dia”.

Pel que fa a la selecció dels participants, Andreu Buenafuente reconeix que “hi ha un punt editorial, de triar gent que ens agrada molt, i hem tingut sort d’aconseguir-los. Sense posar-nos transcendents, volem fer alguna cosa més que programar comèdia, que ja es fa a molts llocs”. Així, el Singlot Festival ha programat espectacles de Leo Bassi, Berto Romero, Els Joglars i Faemino y Cansado. També hi haurà propostes de diversos formats, com ara la lectura d’un manifest sobre l’humor i xerrades entre humoristes, partint de l’objectiu de fer riure els assistents: “Parlar seriosament de la comèdia és avorrit; volem explicar, per exemple, les anècdotes que ens expliquem els còmics als camerinos, que en alguns casos són irreproduïbles”. Hi col·laboraran professionals com ara l’il·lustrador Darío Adanti, el periodista i creador de la revista Mongolia Edu Galán, l’humorista Javier Coronas o l’actriu Anabel Alonso.

Un altre dels eixos del festival són unes jornades professionals en les quals es trobaran creadors, productors i exhibidors amb l’objectiu de crear una producció única que es representarà en la segona edició del Singlot Festival. El tercer eix de la mostra seran unes jornades acadèmiques per a professionals del sector amb seminaris impartits per Leo Bassi i Ramon Fontserè.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.