Exposició d’Isidre Vilaseca a Castell d’Aro

Exposició d’Isidre Vilaseca a Castell d’Aro

 

fcef2d7ef4bec1479324cc3961161a65_L

Del 18 d’octubre al 9 novembre al Castell de Benedormiens

Exposició retrospectiva d’Isidre Vilaseca al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, del 18 d’octubre al 9 de novembre, amb un recull de 50 composicions pictòriques. La mostra, organitzada per la regidoira de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es pot visitar en entrada lliure i gratuïta, els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h). D’origen barceloní, Vilaseca (1944-2013), es va instal·lar a Castell d’Aro l’any 1974, i aquesta l’exposició, i l’edició del catàleg de la mateixa, esdevé un homenatge del consistori a la seva trajectòria artística, sempre vincula al municipi.

La mostra s’inaugura el proper dissabte 18 d’octubre (19 h) amb la presentació del crític d’art Jaume Fàbrega, i la conferència L’Aventura de la Creativitat, a càrrec del pintor Carles Bros. Les teles d’Isidre Vilaseca estan tenyides d’un cromatisme enèrgic i brillant, on hi transmetia la seva percepció de la realitat, en un passeig quotidià per racons entranyables, escenaris evocadors i panorames naturals. També va desenvolupar tasca docent al Cercle Artístic de Palamós.

La mostra dóna continuïtat al cicle d’activitats plàstiques anuals al castell, on de manera simultània a la planta superior, s’ofereix un espai expositiu permanent amb una selecció del fons d’art municipal, configurat per les obres dels artistes que hi ha exposat durant tres dècades; i també pel projecte artístic commemoratiu del quinzè aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro: la personalització que dotze artistes de renom van fer de la figura de la nina tradicional catalana La Pepa, en mesures humanes, on justament va participar-hi Isidre Vilaseca.

Alhora, fins al 16 de gener de 2015 es pot visitar al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, la mostra escultòrica de gran format a l’aire lliure, Voluntat de sort, d’Alberto Gómez Ascaso.L’exposició al parc es pot visitar cada dia, de dilluns a diumenge (8-18 h). L’activitat plàstica d’enguany promoguda des de l’Ajuntament es completa els propers mesos al castell amb les exposicions Quimeta Serra, ceràmica (15 novembre-8 de desembre), i Cicle de Nadal (21desembre-6 gener).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.