Pere Albó afirma que la transparència de la gestió cultural de Sant Feliu de Guíxols “està garantida a prova de bomba”.

Pere Albó afirma que la transparència de la gestió cultural de Sant Feliu de Guíxols “està garantida a prova de bomba”.
  • DSC_0796
  • El vicealcalde resalta també que l’impressionant èxit de públic que han tingut l’exposició Thyssen i el Festival de la Porta Ferrada es fonamenten “en una transparència absoluta en la gestió, els procediments i els recursos públics”.
  • Tota la informació és consultable al web municipal des del dilluns 25 d’agost a la nit

 

Arran de la noticia apareguda avui als mitjans de comunicació, i arran d’alguna opinió expressada en xarxes socials, on el Grup Municipal de Tots per Sant Feliu insisteix en demanar tot un seguit d’informació referent a la activitat de la Fundació d’Art Col·lecció Catalana de Sant Feliu de Guíxols, el vicealcalde de la Ciutat, Pere Albó vol posar de manifest que “tant la Fundació com l’àrea de Cultura, sempre i en tot moment, han donat qualsevol tipus d’informació de les seves activitats. Així mateix, la voluntat ha estat sempre garantir l’absoluta transparència i cooperació amb tots els grups municipals de l’Ajuntament.”

Pere Albó recalca: “és absolutament fals que no es tingui la informació, perquè a tots els grups polítics se’ls va enviar la informació que demanaven per correu electrònic, i alhora es va publicar al web municipal el 25 d’agost al vespre-nit”.

Pere Albó ha assenyalat que “això és així en totes les qüestions que afecten la gestió cultural de Sant Feliu de Guíxols i que ho ha de ser de manera molt especial amb la gestió de l’exposició Thyssen i del Festival de la Porta Ferrada”, com s’ha fet.

El vicealcalde fa la reflexió que  han de donar-se tots els elements per tal que continuïn essent “un gran orgull per a la Ciutat”, i això inclou una “transparència a prova de bomba”. No pot haver-hi cap dubte en aquest sentit, tant pel “gran volum de gestió que representen, com per la cabdal importància pel futur de la ciutat”.

En atenció a aquesta voluntat el vicealcalde i regidor de Cultura ha donat instruccions estrictes als responsables del web municipal, per tal de que tota la informació sol·licitada estigui a l’abast dels grups de l’oposició i de tota la ciutadania “en qüestió d’hores”. Així s’ha fet. En poques hores la informació s’ha publicat, i es pot consultar a través de l’espaiwww.guixols.cat, a la secció especial “Portal de la Transparència”.

(El link exacte és  http://www.guixols.cat/noticies/355-notes-dactualitat-general/ 6345-portal-de-la-transparencia.html )

 Aquí s’hi pot trobar absolutament tota la informació sol·licitada, dividida en els tres àmbits que s’han demanat:

1. Pel que fa a la instància presentada pel grup municipal de Tots per Sant Feliu de data 15 de juliol de 2014 s’adjunten els documents referents a la comptabilitat dels exercicis 2012 i 2013. A la vegada s’ha donat instruccions al gestors de la Fundació per a que atenguin qualsevol ampliació d’informació que els sigui demanada. Tot això està al web municipal www.guixols.cat (apartat Portal de la Transparència)

2. En atenció al sol.licitat en la Comissió Informativa de Règim Intern de data 22 de juliol de 2014 pels Grups Municipals de Tots per Sant Feliu – ICV – PP es publiquen els estatuts i la constitució de la Fundació, així com les actes de les sessions del Patronat. Tot això està al web municipal www.guixols.cat (apartat Portal de la Transparència)

3. Per últim, ahir es va presentar una instància del Grup Municipal de Tots per Sant Feliu, sol.licitant, a través d’una moció per ser debatuda al Ple, segons la qual, a mésde part de la documentació ja esmentada, es feia una sol·licitud d’informació nova consistent en “les contractacions realitzades al senyor Albert Moré i Reig i a l’empresa Accomplishment SL”. Tot això està al web municipal www.guixols.cat (apartat Portal de la Transparència)

Finalment el vicealcalde ha insistit en que ell mateix esta a disposició dels Grups Municipals de l’Ajuntament així com dels mitjans de comunicació, per a qualsevol altre assumpte, aclariment o qüestió que es consideri rellevant en aquest cas.

Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.