L’Ajuntament recupera progressivament l’antic Hospital per a ús cultural i cívic

L’Ajuntament recupera progressivament l’antic Hospital per a ús cultural i cívic
1024px-053_Antic_Hospital,_capella (1)
Des que es va abandonar l’ús com a geriàtric d’aquest edifici amb la construcció del centre Sant Feliu Gent Gran, l’antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols (situat al carrer que porta el mateix nom) està essent objecte de recuperació per al seu ús públic.
L’Ajuntament, en els darrers anys, ha anat obrint i condicionant progressivament espais com l’antiga capella, per portar-hi a terme exposicions i concerts de petit format, així com algunes sales del primer pis.
L’Ajuntament ha tret profit, alhora, del pati interior per a la realització d’activitats a l’aire lliure, la qual cosa ha permès obrir-lo als ciutadans.
La propera actuació de recuperació i consolidació serà la coberta, la teulada, per tal de garantir la seva conservació i evitar deterioraments de les plantes superiors, així com consolidar la seva singular façana.
L’Antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols és un edifici originàriament construït a cavall entre els segles XVI i XVII, fora muralla, i que ha tingut tot un seguit de reformes fins als nostres dies. La institució ja existia el 1305, doncs en un document d’aquest any s’esmenta un llegat a “l’hospital de pobres” amb seu a l’interior de la vila medieval emmurallada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.