Prop de 347 persones han participat a les visites guiades de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró

visites guiades

Des l’1 de juliol i fins el passat 31 de juliol, 347 persones havien participat a les visites guiades i propostes d’estiu per descobrir l’entorn natural, històric i patrimonial de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró que promou la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro. L’oferta, amb un programa global de 41 activitats, s’estén encara fins al 31 d’agost, combinant visites teatralitzades, rutes en bicicleta, visites familiars teatralitzades, visites amb guia local, i visites naturalistes. Totes són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

Per difondre’n l’oferta l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro ha editat 8.000 exemplars d’una guia on s’hi recull cronològicament i en quatre idiomes -català, castellà, anglès i francès- el programa d’estiu de visites guiades i d’activitats de descoberta. El consistori dóna continuïtat a aquest model -renovat l’estiu passat- per dinamitzar l’activitat d’oci, i oferir una programació per a tots els públics en el marc de recentment l’assolida acreditació com a nova Destinació de Turisme Familiar (DTF), guardó de qualitat que concedeix l’Agència Catalana de Turisme, i que només tenen 15 poblacions del país.

De la mà de la Cia. La Minúscula hi ha visites teatralitzades a la Vil•la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro (les properes, dimecres 13 i 27 agost • 19 h). Es manté l’oferta per visitar amb guia local el Nucli Antic de Castell d’Aro i el Museu de la Nina, dividint les jornades en funció de l’idioma: català i anglès (dijous 14 i 28 agost • 19 h); i castellà i francès (dijous 21 agost •19 h). El mateix model –guia local i divisió per idiomes- s’utilitza en la visita al Camí de Ronda de S’Agaró: castellà i francès (15 i 29 agost • 19 h), i català i anglès (divendres 22 agost • 19 h). També hi ha visites familiars teatralitzades al Camí de Ronda de S’Agaró amb la Cia. La Claca (dimarts 19 agost •19 h), i a Castell d’Aro amb la Cia. El Finestral (diumenge 31 agost • 19 h) fins al Parc de l’Estació de Castell d’Aro, on es pot gaudir d’un recorregut en mini tren gràcies a l’Associació El Trenet de la Vall d’Aro.

De la mà de l’Associació ACER hi ha visites naturalistes al Parc dels Estanys de Platja d’Aro per conèixer el cicle de l’aigua, i la flora i fauna del primer parc urbà del municipi (la propera, dissabte 30 agost • 19 h). Visita que es repetirà més enllà de l’estiu: diumenges 21 de setembre (9 h) i 19 d’octubre, 16 de novembre i 21 de desembre (10 h). La ruta en bicicleta fins a l’Ermita del Remei i l’obrador de melmelades naturals de Les Eroles de Castell d’Aro (diumenge 31 agost • 9.30 h), és de 3’5 km, de baixa dificultat, apta per a totes les edats. Durant l’estiu també s’ha pogut gaudir de dues caminades nocturnes als entorns de S’Agaró i per tota la Vall d’Aro. A partir de setembre es mantenen les visites al Camí de Ronda de Platja d’Aro i Pla de Palol, Nucli Antic de Castell d’Aro i Museu de la Nina, i al Camí de Ronda de S’Agaró, per a grups organitzats, sempre amb reserva prèvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.