Sant Feliu Fest celebra 20 anys amb sis dies de concerts

Sant Feliu Fest celebra 20 anys amb sis dies de concerts

 

http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui El Sant Feliu Fest, la gran trobada estiuenca del rock alternatiu a les comarques gironines, posa en marxa avui la seva vintena edició amb un concert de la tremenda banda canadenca de punk celta The Real McKenzies a la sala TZVR de Sant Feliu de Guíxols (22 h, 10 euros). El festival, organitzat des del 1994 per l’Atzavara, celebra el seu vintè aniversari amb la seva programació més llarga, que tindrà lloc entre avui i diumenge vinent, amb una vintena de concerts, entre els quals destaca la presència de la banda novaiorquesa The Van Pelt, reactivada després de més d’una dècada de silenci, i tres reunions exclusives de grups catalans que, en principi, s’han retrobat només per al Sant Feliu Fest: la referencial banda barcelonina Aina, els guixolencs Virtual Noise –que van participar en el naixement de l’Atzavara Club i que fins i tot el van batejar– i els palafrugellencs Los Bad Mongos, que dijous participaran a la sala TZVR en un concert que servirà per recordar els vincles històrics entre l’Atzavara i la Bòbila de Palafrugell, els dos centres neuràlgics del punk-rock al Baix Empordà. En el concert de dijous també actuaran dues bandes més de Palafrugell, els emergents Impúdics i els ja consolidats 13th Magic Skull (21 h, 7 euros).

D’altra banda, demà tindrà lloc al bar Mistral la projecció de Després de la generació feliç (21 h, gratuït), una pel·lícula plantejada com una remescla audiovisual de fragments de pel·lícules casolanes, dirigida per Miguel Ángel Blanca (Manos de Topo) i complementada amb una banda sonora interpretada en directe per Joan Colomo, Spazzfrica Ehd (Za!), Sara Fontán (Manos de Topo) i Internet 2, entre l’experimentació, el free jazz, l’electrònica, el rock i el pop.

El pati de la sala TZVR serà l’escenari principal del festival entre divendres i diumenge vinent. Divendres hi actuaran, de sis de la tarda a la mitjanit (15 euros), FP, Hurricäde, els madrilenys Minor Empires –amb membres de Nothink i Toundra–, Èric Fuentes (The Unfinished Sympathy) i el seu monumental triple Barcelona, Aina i Virtual Noise, per ordre d’actuació, fins arribar a la mitjanit en punt. Després la festa continuarà al Salvament Marítim amb la música de Dj Patriarca, àlies darrere del qual hi ha Jordi Llansamà, el fundador del segell independent barceloní BCore (00.30 h, entrada gratuïta).

Dissabte a la tarda tindrà lloc al bar Mistral una actuació acústica de Isasa, la veu del grup A Room with a View (16.30 h, gratuït). Després continuaran els concerts al pati de la TZVR amb Th’ Booty Hunters, Black Islands, KLS, Giganto, Biscuit i Za!, també de les sis de la tarda a la mitjanit (15 euros). I després, festa al Salvament Marítim amb Dj Capo (00.30 h, gratuït).

El programa del diumenge començarà al migdia amb l’actuació al Chic Bar de Caustic Roll Dave (12.30 h, gratuït). L’última tanda de concerts al pati de la sala TZVR tindrà com a protagonistes Pitt Marvel, IEPI, Shanty Rd. i The Van Pelt, de les vuit del vespre a la mitjanit (deu euros).

Aquest any el Sant Feliu Fest recupera la zona d’acampada gratuïta, a pocs metres del recinte del festival, amb contenidors per dipositar la brossa.

Trasllat a Can Rosselló

L’actual seu de la TZVR o Atzavara Club és des de l’abril del 2012 en una de les naus annexes al complex de l’antic escorxador de Sant Feliu de Guíxols, però l’Ajuntament ha proposat a l’associació musical el seu trasllat, a partir de l’any vinent, a l’antiga fàbrica surera de Can Rosselló, una nau de 450 metres quadrats situada a l’inici de la ronda de Ponent, on també hi hauria altres entitats i serveis municipals. L’Atzavara és una peça clau en la dinamització de la música independent nacional i internacional, amb prestigi transfronterer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.