Paraula d’estiu

Paraula d’estiu

 

L'humorista i presen

Segons Informa El Punt Avui La música, la dansa i el teatre són els ingredients habituals dels festivals d’estiu, on no és gens habitual veure una entrevista o un diàleg com el que mantindran divendres el periodista Jordi Évole i el director de cinema, novel·lista i columnista David Trueba a l’Instint que, amb el títol Vivir con los ojos abiertos, obrirà divendres vinent, al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols (22 h, 10 euros), la 52a edició del Festival de la Porta Ferrada.

Sota el lema “coneixement + entreteniment”, el cicle de conferències Instint, impulsat per Andreu Buenafuente, Albert Om i The Project, ha portat des del març del 2013 a la sala Barts de Barcelona personatges tan diversos com ara el cuiner Ferran Adrià, la monja Teresa Forcades, el cantant Lluís Llach, el futbolista Gerard Piqué, l’esportista de muntanya Kilian Jornet, el metge Bonaventura Clotet i el dissenyador Xavier Mariscal. Divendres, Instint sortirà per primera vegada fora de Barcelona gràcies a l’aliança entre El Terrat, la productora d’Andreu Buenafuente, i la promotora The Project, que aquest any ha assumit la gestió del Festival de la Porta Ferrada, al qual El Terrat aportarà també altres propostes escèniques en aquesta edició. I això és només el principi.

“Aquest any hem anat molt justos de temps, però ja tenim algunes coses previstes pel 2015 i ens quedaran encara dos o tres anys molt bons a la Porta Ferrada, que ens permetran planificar millor el projecte”, diu Buenafuente, molt motivat per la seva primera incursió a gran escala en un festival d’estiu.

Sobre l’Instint inaugural amb Évole i Trueba, diu Buenafuente: “Ja fa un any que estàvem pensant a portar l’Instint fora de Barcelona, perquè aquesta opció ja formava part de l’ideari del projecte. En aquest cas, portarem un bon diàleg a un públic estiuenc, que pot ser igualment receptiu a aquesta proposta encara que vagi amb màniga curta.” Queda el dubte de si David Trueba és un personatge prou popular per atreure l’espectador a un espectacle d’aquest tipus. Buenafuente no hi veu cap problema: “La popularitat és molt relativa i el públic actualment està ben informat. A més, persones com David Trueba són el que necessitem en aquest moment: gent reflexiva, crítica i que aporti llum a tot
el que està passant.” El pensament i l’anàlisi convertits en espectacle. “El nostre paper és provocar alguns canvis”, afirma Buenafuente, que va veure la llum després d’assistir a una conferència de Ferran Adrià als Estats Units.

El Terrat també portarà a la Porta Ferrada l’espectacle Nadie sabe nada, de Buenafuente i Berto Romero, el dia 25 a l’Espai Port, i l’endemà s’estrenarà Comedy Corner, una proposta d’humor al carrer amb els monologuistes Pep Plaza, Dani Pérez i Eduard Biosca.

El Terrat també és el responsable de la programació familiar Porta Ferrada Kids, que els dies 2 i 3 d’agost proposarà, entre altres activitats gratuïtes, tallers de plàstica al voltant de la iconografia de la Porta Ferrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.