Doble mostra escultòrica “Voluntat de sort”

Doble mostra escultòrica “Voluntat de sort”

 

6d5bf4e07eae718f41e887df8cb394f7_L

Gómez Ascaso exposa a Castell d’Aro i al Parc dels Estanys

 

Doble exposició escultòrica Voluntat de sort (pdf), de l’artista saragossà Alberto Gómez Ascaso, amb una mostra de 34 figures al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro (5-27 de juliol), i una col·lecció de 16 peces de gran format al Parc dels Estanys de Platja d’Aro (5 juliol-18 gener). Arrenca així, d’una banda, el cicle d’activitats plàstiques d’estiu al castell; i de l’altra, es dóna continuïtat al projecte iniciat enguany d’estendre els espais expositius del municipi amb mostres escultòriques temporals a l’aire lliure. 

Les dues propostes s’inauguren dissabte 5 de juliol, amb la presència de l’artista. Primer al Castell de Benedormiens (19.30 h), i posteriorment (20.45 h) amb una visita guiada a càrrec de l’escultor al Parc dels Estanys de Platja d’Aro (punt de trobada: accés principal – sector riu Ridaura). La mostra al castell es pot visitar en entrada lliure i gratuïta, de dimarts a divendres (18-22 h) i els caps de setmana (11-13 h i 18-22 h). L’exposició al parc es pot visitar en horari d’estiu (7-21 h de juliol a setembre) o de tardor-hivern (8-18 h d’octubre a gener).

La proposta Voluntat de sort al Castell de Benedormiens reuneix 34 figures elaborades amb tècniques diverses, bàsicament bronze, però també algunes amb alumini, polièster i fibra de vidre, resina de polièster, paper o escaiola. Simultàniament, a la planta superior del castell, s’ofereix un espai expositiu permanent amb una selecció del fons d’art municipal i amb el projecte artístic commemoratiu del quinzè aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro.

La mostra a l’aire al Parc dels Estanys, ofereix un recorregut per 16 peces de gran format, majoritàriament de polièster i fibra de vidre. Una proposta que pren el relleu a l’exposició escultòrica d’Emili Armengol, de març a juny, la primera experiència promoguda per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per eixamplar els seus espais expositius més enllà de les sales d’art del Castell de Benedormiens i del Museu de la Nina de Castell d’Aro, fins a aquest gran urbà i natural de 150.000m2.

L’activitat plàstica d’enguany promoguda des de l’ajuntament es completa els propers mesos al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro amb les exposicions Art Cinètic i Constructivista -Joan Puig Manera, Alberto Fabra i Navarrro Vives- (2 agost-14 de setembre), M. Carmen Sans, pintura (20 setembre-12 octubre), Isidre Vilaseca – Retrospectiva (18 octubre-9 novembre), Quimeta Serra, ceràmica (15 novembre-8 de desembre), i Cicle de Nadal (21desembre-6 gener).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.