“El meravellós món dels escacs escolars”

“El meravellós món dels escacs escolars”

 

cada245cf9fba02061a32186997047ec_L

Presentació a la Biblioteca M. Rodoreda · Dijous 26 de juny

Presentació del llibre El meravellós món dels escacs escolars, de Carlos Salgado, dijous 26 de juny (19 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d’Aro (BMR). L’obra és fruit d’una experiència personal de l’autor: en intentar explicar el joc a la seva filla de 3 anys es va trobar que la bibliografia per a l’ensenyament dels escacs està basada preferentment en l’òptica del reglament, molt feixuga per als infants.

Per fer-ho molt més amè, va inventar un conjunt de contes i narracions imaginàries per explicar perquè hi ha peces negres i blanques, reis i reines, torres i cavalls… També històries per justificar i fer comprendre el moviment de les peces, i fins i tot, conceptes més complexos com l’enroc o el mat al pas.

La presentació inicia el conjunt d’activitats d’estiu a la biblioteca. Per a infants i joves proposa el concurs Llegir té premi! de promoció de la lectura (1 juliol-31 agost). També noves sessions de contes tant de Biblionadons –infants fins a 3 anys- (16 juliol i 6 agost), com de l’Hora del Conte –a partir de 4 anys- (7 agost); del taller familiar interactiu (23 juliol i 21 agost) i del taller de plastilina (29 agost).

Per al públic adult s’hi fa la presentació dels llibres Nit d’Aro, del periodista Xavier Castillón, que recull el projecte guanyador del Premi Jordi Comas de Recerca Local 2012 (24 juliol); i de l’obra Diari d’una dona maltractada, de Sònia Fuentes (29 juliol). Enguany estrena el cicle Entre el mar i les muses · Poesia a la Vall d’Aro, dinamitzat per Lluís Lucero i Carme Rovira (31 juliol, 14 agost i 20 setembre); i repeteix el tradicional Campionat de Sudoku, tot coincidint amb la Festa Major de Platja d’Aro (14 agost).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.