Dos artistes de Sant Feliu de Guíxols ocupen el vestíbul del Museu Marítim de Barcelona

Dos artistes de Sant Feliu de Guíxols ocupen el vestíbul del Museu Marítim de Barcelona
  • piqueras
  • Carles Piqueras:
A partir del 17 de juny el pintor guixolenc, Carles Piqueras inaugura al Museu Marítim de Barcelona l’exposició Marines paisatge matern amb un seguit d’obres realitzades amb llapis de color sobre paper o fusta, mostrant-nos de nou la seva extraordinària minuciositat a l’hora de dibuixar, en aquest cas, els entorns marítims de Sant Feliu des de la punta de Garbí fins a la cala Pedrosa del camí de ronda de Sant Pol; un paisatge del qual, diu ell mateix, no ha sabut o no ha volgut allunyar-se’n mai i que sempre l’acompanya; i és per això que el descriu com a paisatge matern. D’aquesta meravellosa mostra en podrà gaudir tot aquell que hi estigui interessat del 18 de juny al 5 d’octubre propers, l’accés a l’exposició, com en el cas d’Albertí, serà gratuït.
  • Josep Albertí:
Aquesta presència guixolenca ja ve d’abans: perquè l’any 2013, en el marc de l’any commemoratiu del centenari del naixement del pintor Josep Albertí, el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols va inaugurar un espai d’exposició permanent a la seu principal del Monestir per tal de donar difusió i posar en valor el llegat pictòric que l’artista va cedir a la nostra ciutat. A través d’exposicions temporals les temàtiques preferides del pintor, la seva particular visió del paisatge, dels objectes i de les persones aniran donant vida a l’Espai Albertí.
Però l’afany per promoure l’obra i la figura del pintor depassa l’any commemoratiu i ens ha portat a cercar aliances més enllà de la nostra ciutat per tal de fer-lo accessible a altres àmbits del territori. Entre el 26 de març i el 8 de juny el Museu Marítim de Barcelona, acull una exposició sobre El paisatge mariner de Josep Albertí conformada per una vintena d’olis sobre tela que ressegueixen el paisatge del litoral empordanès entre els anys 50 i 80 del segle passat. Una bona acollida el dia de la inauguració, una acceptable presència als mitjans de comunicació d’àmbit català i estatal, i una mitjana de vint-i-dos mil
visitants mensuals a l’exposició, ens porten a concloure que l’experiència ha resultat del tot exitosa, i a pensar que hem aconseguit difondre una mica més el personalíssim treball d’Albertí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.