TITOT PRESENTA LLIBRE A CASA IRLA

TITOT PRESENTA LLIBRE A CASA IRLA

Segons Informa Radio Sant Feliu Aquest dissabte 15 de febrer a les 19 hores, Casa Irla i Guíxols per la Independència (GxI) continuen amb el cicle de conferències “El país que volem”, que comptarà amb la presència de Francesc Ribera, conegut com “Titot” (Berga, 1967), lletrista i cantant dels grups Brams i Mesclat que presentarà el seu llibre “Història de Catalunya al revés”, una publicació que aporta una innovadora interpretació del 1714 que combina ironia i paròdia.
El la nota de la Casa Irla s’apunta que “Jordi Creus i Francesc Ribera ens alliberen del jou de la mentida i situen els fets reals dels catalans en l’acadenat lògic i de la història. Una història que parteix de la gloriosa victòria valenciana a la Batalla d’Almansa que va evitar l’ocupació borbònica dels Països Catalans.
Què hauria passat si el Decret de Nova Planta no hagués perjudicat Catalunya? O si Lev Trotski o Albert Einstein s’haguessin convertit en aliats de la causa catalana?.
Dos autors emblemàtics i una perspectiva polèmica, sobretot posada en relació a l’actualitat del país, dels darrers tres-cents anys d’història de Catalunya”.
En una nota paral.lela de  GxI afegeixen que “Titot”, militant independentista i activista cultural, “ens parlarà del seu últim llibre, coincidint enguany amb la commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió” i que, tanmateix, durant aquest acte, de 17 a 21 hores, a la mateixa Casa Irla, hi haurà una taula de recollida de “Signa un vot per la Independència”.
Conclouen la nora afirmant i recordant que “aquest any 2014 serà un any històric i transcendental i, des de Guíxols per la Independència volem fer pública la nostra satisfacció, ja que el passat ple del dia 30 de gener, en un acte democràtic, l’Ajuntament de la nostra ciutat va aprovar la moció de declaració de suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.