Aquest divendres inauguració de l’Exposició del poblat ibèric Guíxols

Aquest divendres inauguració de l’Exposició del poblat ibèric Guíxols

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, mitjançant el Museu d’Història, inaugurarà l’exposició GUÍXOLS. Eines i Creences el dia 20 de desembre de 2013 a les 19.00 h. al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.
Amb aquesta exposició es proposa un recorregut fonamentalment per l’època ibèrica amb l’enfocament posat a la vida quotidiana i al món de les creences, així com tractant breument elements clau posteriors com la romanització i el pas del Món antic al món medieval.
Després de la inauguració oficial que es realitzarà a les set del vespre, a dos quarts de vuit està previst realitzar aquest acte en el qual hi participaran destacats experts en el món ibèric com Aurora Martin, Gabriel de Prado, Bibiana Agustí i Carme Rovira.
Gràcies al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) les peces procedents del jaciment ibèric del poblat dels Guíxols que formen part del fons de la seu d’aquest museu a Girona es podran veure, en bona part,  a l’exposició juntament amb les pròpies del Museu ganxó i que van crear l’embrió d’aquesta institució el 1904. Es comptarà, a més, amb dues peces de la secció d’Ullastret d’aquest museu, dos fragments de màscares de ceràmica votives. Tot aquest material es complementarà amb materials dels fons del Museu d’Història de jaciments de l’entorn, tant de Sant Feliu de Guíxols com de la Vall d’Aro.
L’exposició compta, a més, amb el suport d’il·lustracions de dos magnífics il·lustradors de recreació històrica, amb un profund coneixement històric i arqueològic: Jordi Sagrera i Francesc Riart; així com de jocs i elements interactius que ajudaran a grans i petits a fer una capbussada en el temps de més de 2000 anys, al costat de la tribu ibèrica dels indigets.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.