Doble premi Jordi Comas de recerca

Doble premi Jordi Comas de recerca

Segons Informa El Punt Avui Els historiadors Xavier Marcó i Masferrer (Anglès, 1981) i Jordi Bohigas i Maynegre (Girona, 1978) han guanyat la segona edició del premi Jordi Comas de recerca local, convocat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro a través de la biblioteca Mercè Rodoreda. En aquesta edició, el jurat del premi ha decidit escollir dos guanyadors “davant la qualitat dels treballs presentats”. Els dos guanyadors no es repartiran la dotació del premi, 3.000 euros, sinó que rebran respectivament aquesta quantitat. Aquest any s’han presentat mitja dotzena de projectes de recerca al premi Jordi Comas.

Xavier Marcó ha presentat el projecte Deutors i creditors a l’Edat Mitjana. El rol del crèdit a la comunitat rural de la vall d’Aro al segle XV. Marcó és membre del Grup d’Història de les Societats Rurals i també forma part del projecte de recerca Crédito y morosidad en la Catalunya nororiental (siglos XIV y XV), amb finançament estatal. El projecte de Jordi Bohigas es titula Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro. Bohigas també ha guanyat la beca de recerca de la Selva, la beca Eiximenis i la beca Esteve Fa de Llagostera.

El premi Jordi Comas es va lliurar el 14 d’agost, durant la festa major de Platja d’Aro, i el jurat està format per David Prohias, Albert López, Pitu Bassart i Gerard Xarles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.