El Sant Feliu Fest torna a les arrels, amb divuit bandes

El Sant Feliu Fest torna a les arrels, amb divuit bandes

Segons Informa El Punt Avui Back to the roots: tornada a les arrels. Aquest és el lema del Sant Feliu Fest 2013, l’històric festival organitzat per la sala TZVR, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. El Sant Feliu Fest obrirà demà quatre dies de concerts, amb divuit bandes procedents majoritàriament de Catalunya i la resta de l’Estat que representen un ampli ventall estilístic, del punk rock i el hardcore a l’indie rock i el folk pop.

Demà, dijous, el Sant Feliu Fest començarà a dins de la sala TZVR (20 h) amb quatre bandes: els catalans Rot, The Destroyed Room i Furguson i, com a primera gran sorpresa del cartell, els californians TSOL, en actiu des del 1978. TSOL són les sigles de True Sounds of Liberty i, sempre amb la llibertat i la controvèrsia per bandera, el grup ha anat experimentant amb diversos subgèneres del punk-rock i fins i tot amb el hard rock. De fet, els membres de TSOL i Guns N’Roses van ser molt bons amics. Després de molts canvis de formació, la banda actual inclou tres dels membres originals: Jack Grisham, veu; Ron Emory, guitarra, i Mike Roche, baix.

El Sant Feliu Fest tindrà lloc divendres i dissabte a l’exterior de la TZVR, en un espai obert amb els grups tocant a cobert, estands de discos i una exposició de pòsters de concerts. Divendres hi actuaran, a partir de les 18 h, els madrilenys The Hardtops, els gallecs Maryland, els valencians Cuello i Trocotombix, i dues bandes recuperades de l’edat d’or del hardcore guixolenc: No More Lies i Hopeful.

Dissabte, també de les 6 de la tarda a la mitjanit, passaran per l’escenari els terrassencs B-12, els bascos Yaw, els andalusos G.A.S. Drummers, els barcelonins Greus i Nueva Vulcano i una altra gran banda local, Bullitt. Les entrades costen 7 euros, el dijous, i 12 euros, el divendres i el dissabte, respectivament. També hi ha un abonament de 20 euros per a tot el festival, que s’acabarà diumenge amb les actuacions gratuïtes, a la rambla del Portalet, del duet gallec Grampoder i del nord-americà Garrett Klahn (Texas is The Reason), a partir de les 12 del migdia. A més, de dijous a dissabte, la música continuarà després dels concerts, amb sessions de discjòqueis, al Chic Bar i, a partir de les 3 de la matinada, al bar La Goleta.

El Sant Feliu Fest va néixer el 1996 amb el nom de Sant Feliu Hardcore Fest. En els últims anys el festival ha tingut continuïtat, tot i les dificultats econòmiques, a través d’una edició d’hivern (Sant Feliu Sota Zero), i l’any passat es va celebrar a l’Espai Port de la Porta Ferrada. Aquest any el festival recupera un format més petit, amb el públic molt més proper als grups, com en els seus orígens. Back to the roots.

Berri Txarrak a la TZVR

Nueva Vulcano gravarà aquests dies un single als estudis Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu, on també enregistraran un tema els bascos Berri Txarrak –que aprofitaran la seva estada a Sant Feliu per oferir un concert a la sala TZVR el dia 1 de setembre– i on No More Lies començarà a treballar en el seu primer disc en 8 anys, que serà mesclat a Estocolm per Pelle Gunnerfeldt (The Hives).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.