Èxit del model de Bitò

Èxit del model de Bitò

Segons Informa El Punt Avui Objectiu aconseguit: el Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols va tancar dissabte la 51a edició amb unes xifres excepcionals –11.105 espectadors i un 91% d’ocupació mitjana als espectacles de pagament–, però sobretot amb la sensació que tot ha funcionat molt correctament gràcies en bona part a la gestió de Bitò Produccions (Temporada Alta), que va guanyar amb poc marge de temps el concurs per organitzar aquesta edició i que, un cop vistos els resultats, segurament tornarà a presentar-se a la nova convocatòria per dirigir la Porta Ferrada en els pròxims anys.

Dels 11.105 espectadors que han assistit als 21 espectacles de música, teatre i dansa programats entre el 19 de juliol i el 17 d’agost, 10.296 van anar a espectacles de pagament i la resta, uns 890, als gratuïts, concentrats bàsicament en el cicle Música a la ciutat, que ha tingut com a escenaris diversos espais significatius de la població empordanesa, com ara la plaça del mercat, el pati de l’Escola de Música, l’Espai Carmen Thyssen, la casa Nadal-Udaeta i la casa Traschler. “Aquest arrelament del festival a la ciutat, fruit dels acords amb diversos establiments, associacions i entitats guixolenques, pot donar en el futur un caràcter diferenciat a Porta Ferrada i potenciar un dels actius més importants de promoció de Sant Feliu de Guíxols”, segons l’organització.

Entre els espectacles programats, sis han exhaurit totes les localitats: cinc dels deu espectacles de l’Espai Port, els de Diego el Cigala, Manel, l’Orquesta Buena Vista Social Club, T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré i Carmen, i també les dues sessions de Concerts per a nadons al Teatre Auditori Narcís Masferrer.

Entrades i invitacions

L’organització ha donat informació molt detallada de les entrades i invitacions de cada concert, “en tractar-se d’un festival finançat amb diners públics”. El concert amb més invitacions va ser l’inaugural, amb Diego el Cigala –130 invitacions i 849 entrades–, seguit del Buena Vista Social Club –64 invitacions i 930 entrades–, però en la majoria dels casos hi ha hagut entre 15 i 30 invitacions sobre un aforament d’un miler de persones a l’Espai Port.

El vicealcalde de Sant Feliu, Pere Albó, ha expressat la seva satisfacció per la gestió professional duta a terme per Bitò, que considera “excel·lent”. Segons Albó, “en un any especialment difícil per a la cultura per la magra situació econòmica, el festival ha mantingut una aposta artística de qualitat, amb excel·lent resposta del públic i amb noves línies per explorar en anys propers”. L’Ajuntament de Sant Feliu es proposa “consolidar en el futur el model de qualitat que s’ha aconseguit, com a pauta a seguir en els pròxims anys”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.