CARMEN ABAIXA EL TELÓ DEL PORTA FERRADA

CARMEN ABAIXA EL TELÓ DEL PORTA FERRADA

Segons Informa Radio Sant Feliu El Festival Internacional de la Porta Ferrada va acomiadar la seva 51a edició el dissabte passat, 17 d’agost, de la mà de la Cia. Antonio Gades i una de les seves grans creacions, Carmen, inspirada en la novel·la homònima de Prosper Mérimée.
És la revisió d’un clàssic de Bizet que varen realitzar Antonio Gades y Carlos Saura fa prop de 20 anys. Una obra passional que barreja la bellesa de la creació original amb la força del flamenc i que avui en dia s’integra dins dels clàssics de la dansa espanyola.
Entre els artistes va comptar amb Mª José López com a Carmen, Ángel Gil com a Don José, Jairo Rodríguez com el torero y Miguel Ángel Rojas com Marit.
Aquest 2013 compleixen 30 anys de la seva estrena al Théâtre de Paris el 17 de maig de 1983, i la versió ballada d’aquest clàssic continua impactant arreu del món. La intensitat de la partitura de Bizet i la passió del flamenc més autèntic han fet d’aquesta obra un referent de la dansa espanyola que ja ha captivat més de 70.000 espectadors i va situar definitivament Antonio Gades en l’esfera dels més importants ballarins i coreògrafs del món.
La vistositat de l’espectacle no té fissures i la categoria de la companyia tampoc i, a Sant Feliu, ja ha fet parada en anteriors ocasions. Sota la direcció artística de Stella Arauzo i tècnica de Dominique You, l’actual formació – que compta amb diversos membres de l’antiga companyia – ha assolit un llenguatge estètic depurat i alhora arrelat en les tradicions que ha estat reconegut amb el Giraldillo de Oro de la Bienal de Flamenco de Sevilla, màxim guardó del gènere, o el premi Demófilo de la Fundació Antonio Machado, entre d’altres.
El festival abaixa el teló i en pocs dies es deixarà pas a les estadístiques tot i que ja fa setmanes que es varen superar àmpliament les previsions després de la nova gestió que l’empresa Bitó ha portat a terme

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.