Presentació del Càntic dels Càntics de Salomó

Presentació del Càntic dels Càntics de Salomó

Segons Informa Radio Sant Feliu Narcís Comadira, poeta i pintor, i Joan Ferrer, doctor en filologia semítica i degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, presentaran el llibre el Càntic dels Càntics de Salomó, que ells mateixos han traduït i que inclou il·lustracions del propi Comadira, a Sant Feliu de Guíxols. Serà el divendres dia 16 d’agost, a les 19 h.a la Biblioteca Pública de Sant Feliu de Guíxols (C. Surís 28-34). L’acte, que serà presidit per Pere Albó, vicealcalde, comptarà amb la glossa de l’escriptor Toni Sala.
Aquest esdeveniment, organitzat per la Biblioteca Pública de Sant Feliu de Guíxols compta amb la col·laboració de la llibreria La Guineui de Fragmenta Editorial.
Entrada lliure. Aforament limitat.
El Càntic dels Càntics de Salomó és el poema d’amor més celebrat de la literatura universal i, alhora, un dels més controvertits. A causa de la seva integració en el cànon bíblic, el Càntic ha estat llegit tradicionalent com una al·legoria de les relacions entre Déu i el seu Poble. Tanmateix, en el text no es parla de Déu. Tant si el Càntic és un conjunt de fragments com si és un poema oníric, el que importa és la seva febrada eròtica. L’amor del Càntic és d’entrada un amor físic, sense cap dissimulació de la fisiologia. És aquesta carnalitat la que fa possible tota lectura simbòlica i al·legòrica del text, tota lectura espiritual, teològica i mística. Si un dia la Paraula es va fer carn, el Càntic dels Càntics ens presenta aquesta carn en tota la seva magnífica
realitat, amb la joia profunda d’aquesta realitat, en tota la seva esplendor.
Aquesta edició s’obre amb una introducció a la traducció («Escriure’s el Càntic») de Narcís Comadira i amb una «Introducció a la lectura del Càntic» de Joan Ferrer. A continuació es presenta el text hebreu i català, amb vuit dibuixos de Narcís Comadira. El llibre es clou amb un «Assaig de lectura» de Joan Ferrer, que permet fer una relectura acompanyada del Càntic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.