Tinc salut i feina, no sóc ningú per queixar-me

Tinc salut i feina, no sóc ningú per queixar-me

Segons Informa El Punt Avui María Rosa García (San Fernando, Cadis, 1978), molt més coneguda com Niña Pastori, actua avui a l’Espai Port del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (22.30 h, 40/25 euros), en la recta final de la gira del seu vuitè disc, La orilla de mi pelo (2011). Hi actuarà amb el seu marit i productor, Julio Jiménez Chaboli (percussió), el guitarrista Carlos Carmona, José María Cortina al piano, Antonio Ramos al contrabaix i Toñi Nogaredo i Sandra Zarzana com a coristes.

Com ha anat la gira?
Molt bé. La orilla de mi pelo ha estat un disc molt ben rebut per la gent i hem tingut força actuacions. Al mig de la gira vaig quedar embarassada, però vaig continuar actuant fins al setè mes, quan el metge em va dir que havia de parar. Però quan la petita tenia cinc o sis mesos ja vaig tornar als escenaris. Ara ja només ens queden un parell de concerts, i després acabarem de gravar el nou disc, Raíz.
Un disc diferent, no?
Sí, és un projecte que tenia des de fa temps el president de la divisió llatina de Sony Music, Afo Verde. Es tracta d’un disc i una gira en què participem tres cantants que treballem amb la música tradicional d’una manera més oberta i per a tots els públics: l’argentina Soledad Pastorutti, la mexicana Lila Downs i jo. La idea és mesclar-nos, intercanviar cançons, fer duets i trios. De moment, hem treballat les tres per separat als nostres respectius països, però la idea es trobar-nos a Mèxic per enllestir el disc, que hauria de sortir entre febrer i març de l’any vinent. El disc el produeixen Chaboli i el cubà Aneiro Taño, que ha treballat amb Lila Downs i Pancho Céspedes, entre molts altres artistes llatinoamericans.
S’entenen bé, amb Lila Downs i Soledad Pastorutti? Semblen tres cantants força diferents.
Som totalment diverses. Jo potser sóc la més diferent respecte a elles dues, per la distància geogràfica i per la influència del flamenc en les meves cançons, però la cosa més maca de tot és que la música és un llenguatge universal que ens permet comunicar-nos perfectament entre tres cantants d’origen divers.
Ara, amb dues nenes, Pastora i María, pot conciliar bé la vida laboral i familiar?
Lluitant molt, com ho fa qualsevol mare, però de moment ens en sortim prou bé.
I com porta la combinació de la crisi econòmica i el 21% d’IVA a la música en directe?
Déu n’hi do! I quina canya ens estan donant a la gent del món de la música! Però després de tot, haig de dir que jo no sóc ningú per queixar-me. Tinc salut, una família que em dóna suport i una feina que m’agrada, i tal com estan les coses en puc estar realment molt agraïda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.