Conferència al Museu i Projecció a la Casa Irla

Conferència al Museu i Projecció a la Casa Irla

Segons Informa Radio Sant Feliu Carlos Álvarez Cros serà el protagonista a la segona sessió del cicle “Científics ganxons”, que organitzen conjuntament Mall-Associació Guixolenca de Cultura i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a través del Museu d’Història de Sant Feliu.

Carlos Álvarez és biòleg i treballa a la indústria alimentària, però en aquest cas el tema de la conferència és ”La meva afició: els ocells“, ja que Álvarez és també un actiu ornitòleg. A la sessió explicarà com es va aficionar als ocells, com treballa en l’observació i l’anellament un ornitòleg i quina informació i beneficis es deriven d’aquesta activitat.

La conferència tindrà lloc el divendes 18 de maig a les 8 del vespre al Museu d’Història

Casa Irla: Dissabte, 19 de maig a les 18.00 h.

Projecció de pel·lícula: “Espoir, Sierra de Teruel”, moments de la Guerra Civil espanyola.  A l’estiu de 1938, André Malraux va iniciar el rodatge de «Sierra de Teruel», basat en la seva novel·la Espoir on narra les experiències viscudes durant la guerra.

El rodatge, ple de vicissituds, no es va acabar fins el 1939, amb la guerra ja finalitzada. Fou, però, un testimoniatge dels fets i les actituds de la Segona República i el seu poble.

Ara, Antoni Cisteró, ha novel·lat la història del rodatge d’aquest film, dels seus impulsors i dels seus perseguidors. El llibre, Campo de esperanza, meresqué el Premi Film-Història 2008 de la Universitat de Barcelona.

L’autor presentarà el context i principals fets del rodatge del film, el com i el perquè del seu llibre. A continuació, es farà la projecció íntegra de la pel·lícula «Sierra de Teruel». Gratuït

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.