La vinoteca, maridatge entre la literatura i el vi

La vinoteca, maridatge entre la literatura i el vi

Divendres, 18 de maig de 2012 – 20:00 h | Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

Es tracta d’una trobada especialment festiva del grup de lectura i oberta al públic en general durant la qual, a banda de debatre sobre determinats textos i comentar-los, els participants poden gaudir d’una degustació de vins que evoquen sensacions similars, de manera que els dos plaers es potenciïn mútuament.

L’objectiu és difondre coneixement sobre enologia i literatura de manera original, fent de la biblioteca el centre d’acollida. A diferència de qualsevol sessió de tast de vins, que normalment té lloc en una bodega comercial on la lectura només és un decorat de fons, la Vinoteca centra tot el protagonisme en la paraula escrita i recitada, i proposa un espai públic, gratuït i sense prejudicis elitistes.

La trobada es durà a terme amb la participació de l’escriptor Miquel Martín, l’actriu Olga Cercós i la sommelier Alba Sala, d’Empordàlia.

Un hort a casa: taller de plastilina

Dissabte, 26. Maig 2012, 12:00 – 13:00

Localització Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit

Presentació del llibre Un hort a casa, de Georgina Duran i Helena Delgado.

Vols tenir un hort a casa? En Genís ens explica tot el que cal saber per plantar-ne un, des de la tria de les llavors fins al moment de la collita. Un llibre interactiu per a joves horticultors.

A continuació, taller de plastilina per fer el teu propi hort, a càrrec de la il·lustradora Helena Delgado.

Per a nens i nenes a partir de 5 anys.

Mercè Rodoreda 1908-1983

Del 28 de maig al 18 de juny

L’exposició ‘Mercè Rodoreda 1908-1983’ pretén endinsar-nos en la vida i l’obra de l’escriptora més traduïda de la literatura catalana contemporània. Fotografies i textos ens evoquen l’univers literari amb què l’autora ens apropa als seus sentiments mitjançant la creació d’uns personatges, especialment els femenins, que cobren vida més enllà del relat.

L’exposició s’adreça al conjunt de la població i repassa les etapes de la vida de l’autora, des de l’infantesa a Sant Gervasi (Barcelona), els anys d’aprenentatge i d’amors i desamors, el llarg exili, el retorn i la consagració i fins al després de la seva mort.

La trobareu al vestíbul de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit del 28 de maig al 18 de juny, en horari d’obertura de la biblioteca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.