NOTA D’AMICS DEL MUSEU DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

L’Associació Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols ha organitzat per al dissabte 19 de maig una sèrie d’actes dins el Dia Internacional dels Museus.

Aquesta diada se celebra anualment cada 18 de maig des de 1977, seguint la 5ena resolució de la XII Assemblea General del Consell Internacional de Museus (ICOM) celebrada a Moscou, però la passem al dia següent per facilitar la participació als interessats.

Les activitats que hi ha programades són:

Concurs de pintura ràpida. Des de les 8 del matí fins les 2 de la tarda. El veredicte del concurs es donarà a conèixer al Monestir a les 6 de la tarda i seguidament es farà el lliurament de premis. Aquests consisteixen en un primer dotat amb 800 €, un segon amb 400 € i dos tercers amb 300 € cada un. També un premi especial a l’aquarel·la, dotat amb 500 €, i premis infantils i juvenils consistents amb material de pintura.

Seguint la tònica iniciada l’any passat, en que varem oferir una vetllada de cant coral i refrigeri, aquest any hem pensat en ampliar l’oferta.

A les 9 de la nit, a l’Hort del Rector del Monestir, hi haurà una mostra de concert coral i instrumental a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música. Actuaran la Coral de l’Escola i un grup d’instruments de corda, dirigits per Josep Ramon Llobet.

La Coral té anunciada la interpretació de tres nocturns de Mozart i tres peces del grup Abba, mentre que l’orquestra ens oferirà uns arranjaments titulats “Orégano Suite”, “Pirates del Carib”, quatre peces de Tchaikovsky i una variació d“El Pare Galleric”.

A la vegada es disposarà un “Sopar Monacal” a l’estil dels monjos del S. XIV,  amb plats extrets del receptari del monestir de 1342 i continguts al “Llibre Verd”. Aquests plats consistiran en un entrant de “Porrada” o crema de porros, espinacs amb formatge, “Peix Bullit” o suquet d’escrita, acompanyat d’“Allada”, una mena d’allioli, i recuit amb sucre. Tot plegat amb pa, vi de la terra i aigua. La cuina anirà a càrrec de Josep Camús del restaurant El Cau del Pescador, assessorat i presentat pel gastrònom i historiador Jaume Fàbrega.

Els tiquets per assistir a l’acte es podran adquirir al vestíbul del Museu i a l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament fins el dia abans, el divendres 18, al preu de 20 € per als socis i 22 € per als no socis. Tanmateix, i donat que l’espai és petit, les places són limitades.

La Junta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.