Castanyada vs Halloween 2018

Castanyada vs Halloween 2018

Arriba la Castanyada vs Halloween que se celebrarè el proper dissabte 3 de novembre a Santa Cristina d’Aro.
La colla de Carnaval Les Castanyes Voladores organitza la 6a edició d’aquesta popular activitat que barreja les tradicions catalana i celta en una jornada lúdico-festiva que tots els infants tenen apuntats a la seva agenda de tardor.

La Castanyada és una festa popular catalana que s’inicia a finals del segle XVIII i deriva dels antics àpats funeraris en què es servien llegums, fruita seca i pans votius (panellets o panellons) com a oferta als difunts. Tot torrant castanyes, es resaven les 3 parts del rosari pels difunts de la família.
El Halloween és una festivitat tradicional d’origen celta en la que -segles enrere- la gent es vestia de bruixa o dimoni per a foragitar els esperits malignes que visitaven les seves antigues cases per a intentar trobar un nou cos on habitar.
Les tradicions han derivat en activitats festives, que son les que han perdurat i son les que es trobaran al nostre poble el dissabte 3.

Infants disfressats de castanyeres, bruixes, monstres i princeses de tot tipus, un cop hagin menjat castanyes, passaran a trucar a les cases de veïns i veïnes entonant la frase “broma o regal” tot esperant una recompensa en forma de dolç.

Com a novetat d’enguany, l’accés a la carrossa tindrà un aforament màxim de 60 persones i estarà restringit a infants d’entre 3 i 14 anys. Per tal d’accedir a la carrossa, caldrà que s’obtingui un tiquet que es facilitarà tot adquirint una bossa de castanyes a la parada de la organització a partir de les 17.30h. Aquest any, la rua de Halloween estarà amenitzada per la xaranga Damm-er, que ens garanteix una rua amb molta marxa i diversió.

Prepareu disfresses, castanyes i dolços, seguiu les instruccions de la organització i… gaudiu de la Castanyada vs Halloween!!

A l’arxiu adjunt trobareu les instruccions i el recorregut previst per a la rua de Halloween 2018

Lloc: Plaça Mn. Baldiri Reixac
Horaris: 17.30h – Castanyada, 19h – Rua

Per a més informació: jnadal@santacristina.cat
Àrea de Festes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.