50 motos per a la història de Derbi a Platja d’Aro

50 motos per a la història de Derbi a Platja d’Aro

La Masia Bas és la seu d’una mostra, des d’avui i fins al 7 d’octubre, de la col·lecció de Josep i Jordi Pujolar.

 

La història i evolució dels models de la factoria vallesana de motocicletes de la marca Derbi es podrà resseguir a la Masia Bas de Platja d’Aro, en una mostra d’una cinquantena de peces de la col·lecció familiar dels cristinencs Josep i Jordi Pujolar, fins al 7 d’octubre. L’exposició, d’accés gratuït, s’inaugura aquesta tarda (19 h) i no hi faltarà la referència insígnia, el model Gran 74 Sport, amb una línia de gran rendiment i de caràcter esportiu, que cronològicament va coincidir amb els bons resultats de la marca en el mundial de velocitat.

L’origen d’aquesta col·lecció particular, forjada a l’entorn de la masia familiar de Can Sureda de l’antic Barri Salom de Santa Cristina, va començar el 1973 quan Josep Pujolar va iniciar la restauració d’una antiga motocicleta Guzzi 65cc del seu pare, coneguda popularment en el món de els motocicletes clàssiques com la gamba. A partir d’aquella primera experiència va continuar recuperant motos plenes de cops, amb peces trencades o incompletes, de veïns i coneguts, i ben aviat va forjar una col·lecció de més de 100 unitats. A partir dels noranta, juntament amb el seu fill Jordi, han centrat els esforços en una sola marca, la vallesana Derbi, molt vinculada a totes les famílies del país.

És la tercera exposició d’aquest any a l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, a més d’una selecció d’obres dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art 2017/18 i Desig, una col·lectiva d’art internacional contemporani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.