ACTIVITAT D’ANIVERSARI DE L’ESCOLA D’ADULTS

ACTIVITAT D’ANIVERSARI DE L’ESCOLA D’ADULTS

El Centre de Formació d’Adults de Sant Feliu de Guíxols commemora el seu 40è aniversari amb diverses activitats i convida a tothom a la xerrada “L’aprenentatge constant i la Resiliència”, que anirà a càrrec de la psicòloga Fina Trullàs Grabalosa, amb un innovador enfocament psicològic per abordar l’aprenentatge al llarg de la vida.

Se celebrarà al Teatre-Auditori Narcís Masferrer el dilluns, 12 de març a les 5 de la tarda. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom i s’emmarca en les activitats programades amb motiu del 40è aniversari de l’Escola d’Adults que es va posar en marxa l’any 1978.

La psicòloga explica a la nostra emissora que “la resiliència és una capacitat que tots tenim, amb la que naixem, ho portem dins nostre, dins la nostre genètica i el nostre ésser.

En principi si partim d’aquí, tots som resilents, però una cosa és tenir la capacitat i un altre és com la desenvolupem, com cada cop som més resilents i per això parlem del procés. El procés de resilència, possibilita que cada vegada podem adquirir més capacitat, ser més assertiu a la vida i apoderar-nos i tenir força per fer les coses, per poder sortir-nos a la vida, ja que ens esperen coses bones i no tan bones. Com preveure quines estratègies tenim per quan venen tempestes, saber qui som, d’on venim, què ens agrada, quina és la nostra xarxa de bons tractes que hem creat perquè ens sostingui, perquè ens faci una bona contenció emocional en situacions d’estrès o traumàtiques.

Aquest 12 de maig partirem de la capacitat resilent, de com la gent dintre de les seves capacitats es pot superar, quina és la fórmula de, per exemple, que una persona decideixi que vol seguir estudiant i vulgui anar a més. Les xerrades serveixen com diu en Boris Cyrulnik, que és un dels mestres de la resilència, del poder de la paraula. Poder parlar, entendre i ser conscient de com arribem a aconseguir les nostres fites.
Parlarem dels factors de la resilència, que serien la introspecció, la dependència, la interacció , la iniciativa, la creativitat, la inconsciència i sobretot el sentit de l’humor, que és un indicador de quan nosaltres estem superant coses, quan ja ens en puguem riure, ens ajuda a tirar endavant”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.