Sant Feliu de Guíxols programa una segona Fira del Conte amb el repte de superar un primer any de fàbula

Sant Feliu de Guíxols programa una segona Fira del Conte amb el repte de superar un primer any de fàbula

Vídeo resum de les principals actuacions del 2017 (clic aquí)

El debut al 2016 va portar a la ciutat més de 4.000 persones en 48 hores
Per segon any consecutiu, després de l’excel.lent acollida de púbic que va tenir l’any 2016 en el seu any de debut, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols enceta la 2a edició de l’Explica’m, Fira de Conte, des del divendres 9 de juny fins la mitja tarda del diumenge dia 11.

El fenomenal record de l’any passat estimula a seguir endavant. Es considera la segona activitat, després de la Festa Major, en nombre de visitants a la ciutat en dos dies i mig tan concentrats, i on tothom hi té un espai. El comerç i serveis aposten novament enguany per involucrar-se amb l’Ajuntament en aquesta festa de conte, il.lusió per a la mainada i tota la família.

Per tal de tenir present que es tracta d’un gran certamen, es comença amb un castell de focs artificials que dóna la benvinguda a un dels esdeveniments que pot estar cridat a tenir una presència continuada en el temps, atès el bon resultat de públic. Els infants, junt amb les titelles de gran format, jocs, tallers i espectacles, van passar un cap de setmana de fàbula, que enguany es torna a fer, es potencia i s’amplia.

L’espectacle inaugural de la Fira del Conte s’ha fet EXPRESSAMENT per la nostra ciutat, amb música en directe, xanquers, malabaristes i molta màgina. Serà a càrrec d’Actua Produccions i tindrà titelles gegants. L’espectacle inaugural clou amb un un impressionant castell de focs artificials davant del mar.

Després d’això gairebé una trentena d’activitats (gairebé totes gratuïtes) es donaran cita, entre espectacles a l’aire lliure, cercaviles, titelles gegants, tallers, humor, il.lusionisme, contes i altres propostes, conviuran durant els dos dies i mig amb la fira del conte, il.lustració, decoració de carrers i col.laboració público-privada.

La Fira de conte, pròpiament dita, compta amb unes 25-30 parades de contes i il.lustradors, entre altres, així com espais de taller. En paral.lel, una cinquentena d’establiments de Sant Feliu de Guíxols en donen suport i hi participen activament, amb la decoració d’establiments i carrers.

El Mag Lari arriba a la Fira amb el seu espectacle Dolce Vita (8 euros) la tarda de dissabte. S’integra, com l’any passat, la Trobada Gegantera i la nit de dissabte a diumenge, es va una mica més enllà en la nit de contes misteriosos per adults. Ja no només hi ha com a escenari el cementiri, sinó que enguany s’hi afegeixen els recentment adquirits Jardins del Monestir.

La Fira del Conte és una iniciativa de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que compta amb la implicació d’altres administracions i suport del teixit comercial de la ciutat. Pensada per ser un reclam per a famílies amb mainada, esdevé un veritable parc temàtic a la zona de vianants centre de Sant Feliu on els més menuts, i els no tan menuts, tenen un espai per fer volar la imaginació a través del conte i l’espectacle de carrer.

PROGRAMACIÓ
:::::::::::::::::::::::

DIVENDRES 9 DE JUNY

20.30 h. ESPECTACLE INAUGURAL
Itinerant: Placeta Sant Joan, Rambla A. Vidal, Passeig del Mar
Actua Produccions Cercavila, circ, titelles gegants & Carrer (TP)

Espectacle únic, creat exclusivament per a la inauguració de l’Explica’m, 2ª Fira del conte i altres històries. Música en directe, xanquers, malabaristes i molta màgia per a donar el tret de sortida a un cap de setmana de contes.

21.30 h. CASTELLS DE FOCS ARTIFICIALS
Platja
Pirotècnia Valenciana Focs d’artifici (TP)

Els focs artificials combinen ritme, color, so i figures que ens portaran fins als límits més insospitats de la imaginació. Una història amb un gran ventall d’interpretacions i que sempre acaba amb un final feliç.

23.00 h. A TOT GAGS!
Casa Irla (c/ Algavira, 65–69)
Cia. PuntMoc Mim/Humor (TP)

Humor i ritme, la recepta infal·lible que utilitza PuntMoc per a fer volar el públic: cossos que es transformen, autopistes a l’escenari, un musical en silenci … i rialles. Moltes rialles. Una història en forma d’espiral que cada segon pren més i més velocitat i energia. Però no et creguis tot el que vegis! Ja que en qualsevol moment tot pot donar un gir inesperat i convertir-se en el que menys esperaves. Però tant se val.

DISSABTE 10 DE JUNY

De 10 a 20 h. FIRA DEL CONTE
Centre Ciutat

Parades de llibres, il·lustradors i artesans amb producte relacionat amb el conte als carrers del centre de la ciutat.

De 10 a 20 h. Espai de creativitat MILAN
Placeta Sant Joan / Carrer Hospital

Tot un espai per a poder deixar anar la creativitat gràcies a la coneguda marca de material escolar. Temps per a pintar els personatges de l’Explica’m, pintar un gran mural amb temperes, pintura de dits i pinzells o bé experimentar pintant amb guixos de colors a terra.

De 10 a 20 h. EL PESCADOR DE NÚVOLS
Ctra. Girona – C/ Garrofers
El Pescador de Núvols Taller (+4)

Vine a jugar amb la joguina que proposa aquest taller. Consta d’una canya de fusta i un globus d’heli units per un fil de quinze metres. Un estel que sempre vola, un globus que mai no es perd.
Preu: 3 €

10.30 i 12.30 h. LA REPÚBLICA DELS CONTES
Escales del carrer Penitència
Cia. Jordi Font Contacontes (+5)

A la República dels Contes hi trobaràs un lloc increïble que a vegades apareix i a vegades desapareix. Un lloc ple de màgia, ple de llibertat: on qualsevol història es pot fer realitat. Fent un tomb per la República dels Contes descobriràs un munt d’històries d’amor, d’aventures, guerres, alegria, por, fantasa… acompanyat per oques escaladores, princeses pacients, peixos artistes, serps gegants i flors increïbles.

11.15 h. TRAMUNTANADA DE CONTES a càrrec de La Fada Iris
Placeta Sant Joan
Tramuntana Editorial Explicada de contes (TP)

La Fada Iris viu en un món màgic i ens transportarà, amb els contes, a un lloc ple de fantasia i il·lusió.

11.30 h. EL PETIT LILO
Itinerant: Ajuntament, Passeig del Mar, Rambla A. Vidal, Placeta Sant Joan
Actua Produccions Titelles gegants & Carrer (TP)

El petit Lilo és un cadell de gos gegant ple d’energia i molt entremaliat. Joguines gegants, bombolles de sabó, música i moltes entremaliadures canines faran del petit Lilo un espectacle familiar ple de sorpreses.

12 h. Story Time THE LITTLE PIGS
Cantonada dels carrers Especiers/Notaria
Robin School Contacontes/Taller (TP)

El clàssic “Els tres porquets” narrat amb la participació del públic, petits i grans, sense necessitat de saber anglès. Després del conte podrà jugar tota la família al joc de taula “Snakes and ladders”.

16.30 h. Story Time THE WORLD’S WORST WITCH
Carrer Sant Joan
Kids & US Contacontes/Taller (TP)

La Lily està aprenent a ser bruixa com la seva mare, però no se’n surt gaire bé. No sap fer encanteris ni preparar pocions i vola molt malament amb l’escombra. Com s’ho farà la Lily per a convertir-se en una bona bruixa?

17.30 h. DOLCE VITA!
Teatre auditori Narcís Masferrer
Mag Lari Màgia (TP)
Venda d’entrades a l’Oficina de Turisme i www.codetickets.com (Preu: 8 € per persona)

Mira al cel i veuràs que hi ha alguna cosa que vola amb un paraigües. És un ocell? Un avió? Nooo! És el Mag Lari! I arriba amb un nou espectacle perillosament familiar: Dolce Vita.
Dolce Vita és l’espectacle de la teva vida! Una hora i mitja plena de màgia visual i participativa que farà que vulguis repetir. No esperis que t’ho expliquin!

17.30 h. Presentació del conte LA CLAU
Antic Hospital (c/Hospital, 33-35)
Tramuntana Editorial Contacontes / Presentació (TP)

A càrrec de les seves autores, Susana Peix (text) i Cristina Serrat (il·lustració). Presentació a càrrec de Tramuntana editorial.
En Ferran era el millor serraller del regne. Un matí, mentre treballava amb un ferro roent, tres soldats van entrar al seu taller. Havia d’anar urgentment a veure el rei. Necessito una de les teves claus! —li va exigir el monarca—. Una clau que obri la gàbia d’or on hi ha tancat el cor de la princesa.

18 h. CONTES DE POR
Museu d’Història de la Joguina (Rambla Vidal, 48–50)
Museu d’Història de la Joguina Contacontes (+8)

Per a nois i noies a partir de 8 anys. Si us agraden les històries amb misteri i finals sorprenents… no us ho podeu perdre. Després dels contes, visita al túnel de la por del Museu de la Joguina.

18 h. THE CODE
Safareigs del Puig
Cocolisto Joc d’escapament (+10)
Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme (Preu: 5 € per persona)

La Doctora Albertí, una important investigadora, ha desaparegut. El seu treball, d’incalculable valor sobre l’evolució de la raça humana fins el posthumà, es troba dins d’una caixa forta. Quan s’ha intentat obrir-la, s’ha activat un mecanisme d’autodestrucció. Sereu capaços d’entrar en el fascinant món de la Doctora Albertí i recuperar el seu treball?

18.30 h. Presentació del conte EL DRAC PASQUAL DESCOBREIX L’ANTÀRTIDA
Carrer Sant Pere
Edicions El Pirata Contacontes/Taller(TP)

El drac Pasqual, que encara no ha après a fer foc gaire bé, ha anat a parar a l’Antàrtida.
Allà coneixerà els animals que hi viuen i els intentarà ajudar per a que no hi passin fred.
Aquest és el primer títol, obra de Max Olivetti, de la col·lecció El drac Pasqual descobreix el món, en lletra lligada. Després del conte, taller de creació de punts de llibre dels personatges del drac Pasqual.

19 h. TROBADA GEGANTERA
Itinerant: Inici a la Plaça del Mercat.
Colla Gegantera Ganxona Gegants (TP)

Celebració d’una de les trobades més multitudinàries que se celebren de gegants i capgrossos. Amb la participació de diferents colles vingudes d’arreu de Catalunya. A les 18 h es començaran a plantar tots els gegants a la Plaça Mercat i després d’un llarg recorregut pels carrers del Centre Ciutat, faran la ballada final al Passeig del mar, davant de la Cambra de comerç.

19.30 h. Presentació del conte EN XERRIC, L’ESCARBAT MÉS EIXERIT
Antic Hospital (c/ Hospital, 33–35)
Tallers d’Història curs 2016/2017 Contacontes/Taller (TP)

A càrrec d’Assumpta Mercader (a partir del conte creat per M. Àngels Suquet i Rosa Rourich en el marc dels Tallers d’Història del curs 2016-2017: “El món del suro a Sant Feliu de Guíxols”).
En Xerric és un escarabat banyarriquer que viu dins l’escorça d’una alzina surera. Té la millor vida imaginable, junt amb els seus amics la formiga Lia i l’escarabat Joan. Però un dia, uns homes vénen i s’emporten l’escorça amb els tres amics cap a una fàbrica de suro.
Després del conte, taller amb taps de suro.

20 h. EL GRAN LLIBRE DE LES HISTÒRIES IMAGINADES DE LES TRADICIONS
Placeta Sant Joan
Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX Contacontes/Taller (TP)

Els nens i nenes escoltaran contes sobre tradicions i participaran en la creació d’un nou llibre on ells imaginaran noves històries de les tradicions. Ells seran, en definitiva, els autors d’El gran llibre de les històries imaginades de les tradicions. L’espectacle, que combina narració i creació, estarà conduït per la fada Parauleta Piruleta, que portarà aquest llibre màgic sota el braç i una maleta d’encanteris.

21.15 h. ENFILA S.A.
Plaça del Mercat
Cia. Espampades Circ (TP)

La història de dues dones dels anys cinquanta que treballen en una fàbrica tèxtil. Entre fils i bobines i amb el soroll i l’olor de les màquines hi creixen, hi treballen i hi teixeixen les seves històries de vida. Dues històries que són ben diferents per a cada una de les protagonistes. Un homenatge a totes les dones que en els moments difícils no van trencar el fil de la seva vida.

22.30 h. CONTES I ALTRES HISTÒRIES DE NIT
Punt de trobada: Monestir Espais: cementiri, jardins del Monestir i plaça de l’Abadia
Col·lectiu Contes per a adults (+16)

Contes moderns de por i de misteri, per a joves i adults, en un entorn que us eriçarà els pèls del clatell: el Cementiri Municipal i els Jardins del Monestir.

DIUMENGE 11 DE JUNY

11 a 13 h. L’ESTRANY VIATGE DEL SR. TONET
Plaça del Puig
Cia. Tombs Creatius Jocs gegants (TP)

Des que vam conèixer detalls de la vida del Sr. Tonet, no hem pogut deixar de pensar en ell i en totes les històries fantàstiques que li han passat. El vam conèixer per casualitat i va ser una gran troballa. Va ser, realment, un personatge fascinant que volem compartir amb tothom. Hem “reconstruït” algunes de les seves històries. Ho hem fet amb material de desús – fustes, palets, mobles antics – i tot d’estris que hem trobat a la deixalleria i amb els que hem construït uns jocs amb els que coneixereu de primera mà trossos dels viatges del Sr. Tonet.

11.30 i 12:30 h. MANNEKEN’S PISS
Plaça del Puig
Campiquipugui Produccions Teatre & Carrer (TP)

Ha arribat el moment d’inaugurar la nova font de la ciutat. Bronze, llum i aigua. I unes figures ben especials, aparentment immòbils. Espectacle sense paraules, dirigit per Toti Toronell, que juga amb el llenguatge de les màscares i un histrionisme que evoca la comèdia de l’absurd. Realisme i superrealisme; estètica, moviment, sorpreses i interacció amb el públic.

12 h. Presentació del conte SEBASTIÀ I EL MAR
Safareigs del Puig
Editorial Kireei Contacontes/Taller (TP)
A càrrec de la il·lustradora, Coaner Codina; editorial Kireei, text de Caterina Pérez.

A ningú no li explica què hi fa, però en Sebastià, descendent d’una saga de pescadors, entra al bosc un dia rere l’altre. El seu pare està cada vegada més preocupat pel curiós comportament d’en Sebastià, que no s’apropa mai al mar.

17 h. RATS!
Itinerant: Carrer Major, Rambla A. Vidal i Placeta Sant Joan
Campiquipugui Produccions Carrer (TP)

Apareixen de tot arreu: salten dels arbres, surten de les cloaques, dels contenidors i es troben al bell mig del carrer a plena llum del dia… Ja no s’amaguen i són gegants! Han pres la ciutat i no hi ha mata-rates que serveixi. Només una persona pot endur-se aquesta plaga: un flautista que arriba d’un país molt llunyà. Ara que ben mirat, semblen unes rates divertides!

18 h. XOCOLATADA DE CLOENDA
Placeta Sant Joan
Associació Guíxols Comerç i Turisme

Com a cloenda d’un cap de setmana de conte i farcit d’experiències màgiques, l’Associació Guíxols Comerç i Turisme oferirà xocolata per a tothom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.