Castanyada vs. Halloween

Castanyada vs. Halloween

Una de les cites obligades per a la mainada quan arriba la tardor és la que organitza la colla de carnaval les Castanyes Voladores.

La 4ª edició de Castanyada vs Halloween se celebrarà el dissabte 29 d’octubre i tornarà a barrejar les tradicions de casa nostra amb les d’altres cultures.

La Castanyada és una festa popular catalana que s’inicia a finals del segle XVIII i deriva dels antics àpats funeraris en què es servien llegums, fruita seca i pans votius (panellets o panellons) com a oferta als difunts. Tot torrant castanyes, es resaven les 3 parts del rosari pels difunts de la família.

El Halloween és una festivitat tradicional d’origen celta en la que -segles enrere- la gent es vestia de bruixa o dimoni per a foragitar els esperits malignes que visitaven les seves antigues per a intentar trobar un nou cos on habitar.

La part més festiva d’ambdues tradicions és la que ha perdurat i és la que es trobarà al nostre poble el dissabte 29.

Infants disfressats de castanyeres, bruixes, mostres i princeses de tot tipus, un cop hagin menjat castanyes, passaran a trucar a les cases de veïns i veïnes entonant la frase “broma o regal” tot esperant un premi en forma de dolç.

Prepareu disfresses, castanyes i dolços i gaudiu de la Castanyada vs Halloween!!29 October 2016

Lloc: Plaça Mn. Baldiri Reixac

Horaris:

17h – Castanyada

18.30h – Rua

Per a més informació:

jnadal@santacristina.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.