La Fundació J. Comas analitza el turisme de vacances

La Fundació J. Comas analitza el turisme de vacances

Aquesta entitat clou amb una jornada les activitats d’aquest any

Hi participaran el conseller Jordi Baiget, el vicepresident balear Biel Barceló i nombrosos experts del sector turístic

La Fundació Jordi Comas ha organitzat una jornada d’anàlisi sobre les tendències del turisme de vacances. El propòsit d’aquest esdeveniment, adreçat als professionals i als estudiants del sector turístic, és radiografiar l’evolució de les demandes de les persones que escullen el nostre país per passar-hi les vacances i adequar els recursos disponibles per captar-los. LA JORNADA SE CELEBRARÀ EL 28 D’OCTUBRE al CaixaForum de Girona i inclourà la participació del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget; el vicepresident del govern balear i conseller de Turisme, Biel Barceló, i una bona colla d’experts destacats.

Per fer aquest exercici d’anàlisi, la jornada s’ha estructurat en quatre meses. En el primer, es tractarà la qüestió des de l’àmbit acadèmic, mitjançant les intervencions de Francesc Valls (Esade), Josep Donaire (UdG) i Salvador Antón (URV), moderats per Maria Abellanet, directora del CETT i patrona de la Fundació Jordi Comas.

Perspectiva empresarial

El segon àmbit reunirà els especialistes que analitzaran el tema des de la perspectiva empresarial: Joan Molas (president de la Cehat), Guillermo Díaz Montañés (Artiem Hotels de Menorca) i Agustí Codina (Med Playa) amb la moderació de Martí Sabrià, director general del Grup Costa Brava Centre i patró de la fundació.

La tercera mesa centrarà la seva tasca en l’anàlisi des de l’àmbit de la comunicació i l’usuari, amb les intervencions de Domènec Biosca (president d’Acpetur), Xevi Xirgo (director d’El Punt Avui) i Salvador Garcia-Arbós (periodista de gastronomia i viatges), la intervenció dels quals quedarà sota la moderació del periodista i comunicador Josep Puigbó, que també forma part del patronat de la fundació.

Finalment, el quart àmbit tractarà la qüestió des de la perspectiva de les institucions. Hi participaran Eulogi Bordas (CEO de THR i director de plans estratègics de turisme per a Grècia o Croàcia, entre d’altres), Biel Barceló (vicepresident del govern balear i titular de la cartera de Turisme) i Jordi Baiget (conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya), amb la moderació de Joaquim Nadal, catedràtic d’història contemporània a la Universitat de Girona i anteriorment alcalde d’aquesta ciutat i conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

Les persones interessades a assistir-hi s’han d’inscriure prèviament a través del web de la fundació: www.fundaciojordicomas.org/activitat/tendencies-del-turisme-de-vacances.

El darrer acte

La jornada, que començarà a les nou del matí, s’emmarca en els objectius principals de la Fundació Jordi Comas: convocar agents autoritzats sobre turisme per recollir la seva diagnosi de present i de futur i transmetre-la fent-ne pedagogia i creant pensament. Serà també el darrer dels actes públics programats per la fundació per a aquest any 2016, en el qual ha organitzat tres sopars col·loqui: el primer, el 20 de maig, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el segon, el 16 de setembre, amb el cuiner Joan Roca, d’El Celler de Can Roca, i el darrer, el 7 d’octubre, amb el socioecòleg Ramon Folch.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.