34a Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna

34a Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna

 

61833fbba6189a3a415b47d89bae5973_L

Dissabte 9 de juliol amb Les Anxovetes, Bergantí i Els Cremats

Cantada d’Havaneres i Cançons de Taverna de Platja d’Aro (pdf), dissabte 9 de juliol (22.30 h) a la Platja Gran (Cavall Bernat) amb Les Anxovetes, Bergantí i Els Cremats. Una proposta gratuïta, tant de l’accés al concert com del servei de cadires per al públic. Cada grup puja a l’escenari dues vegades, cantant quatre peces en cada part. El punt final de la vetllada és l’actuació conjunta per interpretar La Bella Lola i El Meu Avi. Com a complement, a l’extrem nord del Passeig Marítim, s’hi celebra el 10è Mercat d’Estiu (19-0.30 h) amb parades de productes alimentaris i d’artesania.

Els Cremats celebren el seu 20è aniversari a la Cantada -hi presenten el seu darrer disc Vintage-, anys en que han trencat molts tòpics sobre el tractament del gènere, cercant nous registres, noves músiques d’arrel popular i innovant amb la fusió de la rumba, el son cubà, el pop, el bolero o la cumbia. La innovació de la Cantada d’enguany té continuïtat amb la participació per primer cop de Les Anxovetes, un grup amb tres veus femenines -acompanyes per dos seitons a la guitarra i al contrabaix-. Bergantí és un clàssic de la Cantada, on demostren el seu ofici forjat per una carrera musical de més de 30 anys i prop de dues-mil actuacions.

La Cantada es torna a retransmetre en directe per Televisió Costa Brava, i en diferit per diverses televisions comarcals. El programa de mà recupera, en record a Joaquim Muntañola, una antiga imatge original de l’il·lustrador; i un segon dibuix del mateix autor es reprodueix en els mocadors commemoratius (2 euros, conjuntament amb un got de cremat). Presentació de l’acte a càrrec del periodista Francesc Sánchez Carcassés, reconegut expert en el món de l’havanera, que també en fa la coordinació musical.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.