Festival Xalaro d’Espectacles Familiars

Festival Xalaro d’Espectacles Familiars

 

30ea27050651bc7a273db84057b53dae_L

Vint propostes gratuïtes el cap de setmana 18 i 19 de juny

Tercera edició del Festival Xalaro (web), el cap de setmana 18 i 19 de juny a Platja d’Aro, el primer de la Costa Brava dedicat al públic familiar amb espectacles de música, clown o teatre i animació de carrer. Les principals són la concentració dels espectacles tant en franja horària -tarda, vespre i nit-, com en espais escènics -al Passeig Marítim o entorn més proper-. També s’estrena la primera edició d’un concurs a Instagram, i es manté la gratuïtat de totes les actuacions, que són sempre a l’aire lliure. Xalaro és una iniciativa de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per consolidar l’acreditació com a Destinació de Turisme Familiar -DTF- (web).

El festival manté l’ambició en al programació amb 20 actuacions de 18 companyies i artistes en 30 hores, i presenta com a caps de cartell a Lax’n’Busto, Cia. Ytuquepintas, Dàmaris Gelabert, Cia. La Tal, The Risas o Pere Hosta, entre d’altres. La programació d’espectacles combina diverses tècniques i modalitats -música, humor, màgia, circ, teatre de carrer, cercaviles, instal·lacions participatives-, que es reparteixen al llarg del Passeig Marítim en set escenaris (i diversos espectacles itinerants) i puntualment a la Plaça Major i a la Plaça de l’Ajuntament -a pocs metres de la façana costanera-. A més a més, tots els infants socis del Club Super3 de Televisió de Catalunya obtindran un obsequi -la bossa o la gorra oficial del festival- mostrant el seu carnet a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro.

Una altra de les novetats és el concurs Si em toques xalaràs! que instal·la dissabte (16-22 h) i diumenge (16-20 h) dos pianos al carrer -a la Plaça de l’Ajuntament i al Passeig Marítim (c/ Miramar-Av. de la Pau)- perquè tothom que vulgui pugui tocar-los, i si a més a més es grava quan ho fa i ho comparteix a Instagram (#pianodecarrer), pot guanyar regals de la Destinació de Turisme Familiar. Enguany, però, no repeteix la fira de productes i serveis infantils. Un conjunt de canvis que cerquen la comoditat del públic assistent i la millora global d’una proposta que forma part del programa d’Estereofònics 2016, el gran festival musical d’estiu de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (web).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.