Carnaval · Gran Rua de Carrosses i Comparses

Carnaval · Gran Rua de Carrosses i Comparses

 

134fe197a1004b5475e27fba8bbdb40f_L

Dissabte 6 de febrer: exhibició (11 h) i concurs (16 h)

La Gran Rua de Carrosses i Comparses del Carnaval de Platja d’Aro 2016 (pdf) aplega, dissabte 6 de febrer, 78 colles de 17 poblacions de les comarques de Girona amb més de 4.300 figurants amb la previsió de desenes de milers d’espectadors als carrers. Al matí (11 h) desfilen set colles a mode d’exhibició amb més de 300 persones disfressades. A partir de primera hora de la tarda (16 h) ho fan les 67 colles a concurs que opten als 5.000 euros en premis, distribuïts en quatre categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparses, i Colles Local.

A la Rua de tarda les colles participants ho fan acompanyes, com és tradició, de les carrosses i comparses del Rei i la Reina Carnestoltes de Platja d’Aro -enguany I a tu què t’importa?-, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i La Garrotxa. Els guardons es faran públics el mateix dissabte a la matinada (1.30 h) en el transcurs del ball popular amb Albercoks al Palau d’Esports i Congressos (a partir de la mitjanit, entrada gratuïta). Gràcies a la quarta edició de la rua matinal, que es complementa amb la tradicional de la tarda -enguany arriba a la seva 39a edició- desfilaran colles de 17 poblacions: Palamós, Pals, Calonge, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Salt, Olot, Sant Antoni de Calonge, Caldes de Malavella, Llofriu, La Bisbal d’Empordà, Sant Climent de Peralta, Castell-Platja d’Aro, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i Palafrugell.

El Carnaval de Platja d’Aro 2016 proposa, del 30 de gener al 10 de febrer, una vintena d’activitats que tenen el carrer com a escenari principal, alhora que la majoria d’activitats són gratuïtes a la recerca d’un ambient lúdic i familiar. Diumenge 7 de febrer hi ha programats jocs de dimensions gegants al carrer (11 h), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h), i animació musical (12 i 17 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 10 de febrer (20 h), tanca els actes amb la tradicional sardinada popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.