Carnaval de Sant Feliu de Guixols

Carnaval de Sant Feliu de Guixols

 

 

500-CARNAVAL

Tot a punt pel Carnaval més trempat de la Costa Brava

Si alguna cosa tindrà el carnaval de Sant Feliu de Guíxols aquest any és trempera. La colla Els Trempats (deu anys d’història) són la colla carnestoltes 2016, els reis i reines de la festa, i preparen una proposta participativa, espectacular i diabòlicament esbojarrada que portarà l’essència del carnaval: la transgressió i la diversió.
El Carnestoltes començarà el 29 de gener a les 20h amb la inauguració, a l’Ajuntament, de l’exposició sobre els deu anys de la colla els Trempats. Un recorregut visual amb la història d’aquesta colla carnavalesca que enguany encapçala la festa d’hivern de Sant Feliu de Guíxols
El dissabte 30, entre altres actes, es fa el tradicional sopar de colles participants al pavelló de la Corchera, que finalitzarà amb un ball i festa.
El diumenge 31, de bon matí 10.30, es farà una passada amb els Reis i Reines Carnesoltes i Percussió Ganxona per fer el traspàs de ‘la Bomba’, element característic del carnaval ganxó.
Altres activitats del cap de setmana seran el repartiment de programes i cartells, en diferents zones de Sant Feliu de Guíxols.
Entre setmana la colla dels Carnestoltes visitarà els centres de la gent gran per desitjar bon carnaval a aquest col.lectiu.
Sant Feliu es vesteix de gala el Dijous Gras, el 4 de febrer. Començarà amb una festa infantil de disfresses, a les 17.30 (Pavelló de la Corchera), amb berenar de pa amb xocolata per a nens i nenes. Ja més tard, a les 22h, ball amb la Banda del Coche Rojo i DJ Fauster al pavelló. Junt a aquesta activitat es fa la presentació i pregó inaugural del Carnestoltes i el Pregó de les Padrines.
El divendres 5 de febrer és el Gran Dia del Carnaval, amb la Gran Rua Nocturna. A banda d’altres actes, la rua més espectacular de la Costa Brava comença a les 18h, i el recorregut és: port, carrer Colom, ctra Palamós, carrer Indústria, carrer Cúbies, carrer Hérez i avinguda Canàries.
Finalitzada la rua, els carnavalers poden anar al pavelló de la Corchera al Ball del Tongo, amb Los Pachucos i DJ Blanca Ros. Serà el moment de conèixer els premiats de la rua.
El dissabte 6 de febre es farà una festa infantil al matí (passeig del Mar) i diumenge dia 7 la Rua torna a ser protagonista, en aquest cas diürna. Se sortirà a les onze del matí, començant des del carrer Colom, passeig dels Guíxols i passeig del Mar. Hores abans, però, el Carnestoltes haurà despertat la ciutat a les set del matí per convidar tothom a la festa.
Tot acabarà el dimecres 10, amb l’enterrament de la Sardina (entre les vuit i les nou del vespre), que se celebrarà a l’aparcament de l’antiga fàbrica Agglotap.
Un carnaval, com es deia al principi, trempat, vigorós i amb l’energia i gresca característiques que Sant Feliu porta al seu ADN ciutadà des de fa desenes d’anys.-

Programació del Carnaval
* Divendres 29 de gener
INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “10 ANYS DE TREMPATS” A LES 20 h.
Inauguració de l’exposició de la Colla Carnestoltes 2016 “Els Trempats”, en motiu de la celebració del seu 10è aniversari, al pati de l’Ajuntament.
* Dissabte 30 de gener
CERCAVILA CARNAVALESCA A LES 11 h.
Cercavila amb les Colles de Carnaval Ganxones i el Carnestoltes 2016 pels carrers de la  zona  de  Vilartagues,  per  fer  el repartiment  oficial  de  cartells  i  programes  del Carnaval 2016. Sortida: Pàrquing Camp Municipal de Futbol de Vilartagues.
SOPAR DE COLLES i PRESENTACIÓ DEL CARNESTOLTES
A LES 21 h.
Sopar popular (cadascú se’l porta) al Pavelló La Corchera. Després ball i festa amb Nouso
*Preu del tiquet: 2 € (inclou reserva de plaça i xapa del Carnaval).
* Diumenge 31 de gener
CERCAVILA CARNAVALESCA A LES 10.30 h.
Passada amb els Reis i Reines Carnestoltes i Percussió Ganxona per fer el traspàs de “La Bomba” al Carnestoltes 2016. Sortida: Plaça Monestir.
TOT SEGUIT
Concentració i cercavila amb les Colles de Carnaval Ganxones i el Carnestoltes 2016 per fer  el repartiment  oficial  de cartells i programes  del Carnaval  2016.  L’animació anirà a càrrec de Pep Callau i la Cia. Pepsicolen. Sortida: Placeta Sant Joan
* Dimecres 3 de febrer
VISITA DEL CARNESTOLTES ALS MÉS GRANS A PARTIR DE LES 16 h.
El Carnestoltes 2016 visitarà el Casal d’Avis de Vilartagues, l’Asil Surís i la residència Vimar per desitjar un bon Carnaval als més grans.
* Dijous 4 de febrer
VISITA DEL CARNESTOLTES ALS MÉS GRANS A PARTIR DE LES 17 h.
El Carnestoltes 2016 visitarà el Centre Sant Feliu Gent Gran i el Casal d’Avis de Tueda per desitjar un bon Carnaval als més grans.
FESTA INFANTIL DE DISFRESSES
A LES 17.30 H. Ball de disfresses infantil al Pavelló La Corchera. Animació a càrrec de EL POT PETIT. Berenar de pa amb xocolata per a tots els nens i nenes.
FESTA DE DIJOUS GRAS 
A PARTIR DE LES 22 h.
Ball amb LA BANDA DEL COCHE ROJO i DJ FAUSTER al Pavelló La Corchera.
A LES 23 h.
Presentació  i  pregó  inaugural  del  Carnestoltes  2016.  Pregó  de  les  Padrines  del Carnaval Ganxó 2016.  Les  colles locals hauran  de  sol·licitar les invitacions necessàries  per  accedir  al ball, que  en  cap  cas podran superar el nombre de participants inscrits. *Preu de l’entrada: 6 € sense consumició.
* Divendres 5 de febrer

PRESENTACIÓ DE COLLES A LES 12 h.
Acte oficial de presentació de les colles participants a la rua, pregó del Carnestoltes 2016 al Pavelló La Corchera. Tot seguit Vi d’Honor a l’exterior del recinte. Obertura de portes a les 11.30 h.
RUA DEL DIVENDRES
A LES 18 h.
Recorregut: Port, carrer Colom, ctra. Palamós, carrer Indústria, carrer Cúbies, carrer Hériz i  avinguda  Canàries.  Final  a  la  cruïlla  de l’avinguda  Canàries  amb  el  carrer Camís.
BALL DEL TONGO
A LES 23.30 h. Ball amb LOS PACHUCOS i DJ BLANCA ROS al Pavelló La Corchera.
A la mitja part lliurament de premis de la Rua. Atès que es preveu gran afluència de públic,s’habilitaran accessos per accedir més còmodament al recinte. Les  colles participants a la Rua hauran de  sol·licitar les entrades necessàries per accedir al ball, a un preu especial, que en cap cas podrà superar el nombre de participants inscrits. Obertura de
portes a les 23.00 h. *Preu de l’entrada: 7 € sense consumició.
* Dissabte 6 de febrer
FESTA INFANTIL I FAMILIAR
A LES 11 h.
Espectacle de carrer, “LA BANDA FORÀNIA”, de la Cia. Teatre Forani. Inici al Passeig del Mar, davant l’ajuntament. Tot seguit xocolatada popular a la Placeta Sant Joan.
* Diumenge 7 de febrer

DESPERTADA DE LA COLLA CARNESTOLTES
A LES 7 h.
El Carnestoltes 2016 i la  colla Els Trempats, recorreran  els  carrers de la  ciutat per convidar a tothom a participar de la festa.
RUA DEL MATÍ
A LES 11 h.
Desfilada  festiva  de  les  colles  de  carnaval  pel  passeig  de  Sant  Feliu de  Guíxols. Recorregut: carrer Colom, Passeig dels Guíxols i Passeig del Mar.
* Dimecres 10 de febrer
ENTERRAMENT DE LA SARDINA
A LES 20 h. Amb sortida des del local de les carrosses fins arribar a la sardinada popular.
SARDINADA POPULAR A LES 21 h.
Sardinada  popular  al pàrquing  de  l’antiga  Agglotap,  gentilesa  de  la  Confraria  de
Pescadors de Sant Feliu de Guíxols. Durant la sardinada hi haurà discomòbil, es farà
el comiat del Carnestoltes 2016 i es lliuraran els premis especials a les colles locals.
* Venda anticipada d’entrades a l’Oficina de Turisme
(Plaça Monestir s/n – 972 82 00 51)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.