57è Pessebre Vivent de Castell d’Aro

57è Pessebre Vivent de Castell d’Aro

 

a15eda7f0026978ac00a12e989ac3d1f_L

Representacions 20, 25, 26 i 27 de desembre · 1, 3 i 6 de gener

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro (pdf) es consolida, com el més antic de Catalunya (es va començar a escenificar l’any 1959), arribant a la 57a edició amb representacions el 20, 25, 26 i 27 de desembre, i 1, 3 i 6 de gener (19 h) en una única sessió. El pessebre també té el reconeixement de la Creu de Sant Jordi des de l’any 2011. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro (web) amb el suport de la regidoria de Turisme i Dinamització Cultural de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro.

La representació s’estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Més de 400 figurants participen en els 52 quadres, en un recorregut d’1’5 km. Entrada general, 5 euros; i l’infantil, 3 euros (gratuït 0-3 anys i amb el Club Super3 –web-), i es pot adquirir anticipadament (web). S’ofereix un got de caldo calent a tots els visitants (gentilesa d’Aneto).

Els quadres del Pessebre Vivent, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte…). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: des de l’Anunciació de l’Àngel a Maria fins a la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que li donen personalitat pròpia són les escenes d’oficis artesanals i referents al camp i a la pagesia.

Altres activitats de Nadal al municipi són: activitats i tallers infantils i d’animació (caps de setmana de des desembre i 2 i 3 de gener), exposicions al Castell de Benedormiens (20 de desembre-6 de gener); Parc Infantil de Nadal · El Mar dels nenspdf– (27-31 de desembre i 2-4 de gener), i Cavalcada dels Reis de l’Orientpdf– (dimarts 5 de gener).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.