Dia Mundial dels Ocells · Diumenge 4 d’octubre

Dia Mundial dels Ocells · Diumenge 4 d’octubre

 

93a3175eacba0e683137e2c824a018b3_L

Activitats gratuïtes per a tota la família al Parc dels Estanys

Celebració del Dia Mundial dels Ocells (pdf), diumenge 4 d’octubre, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, de la mà del Grup de Natura Sterna i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que proposen diverses activitats gratuïtes per a totes les edats: visita guiada naturalista (10 h); i observació ornitològica, anellament d’ocells i taller infantil Crea el teu propi ocell (10-12 h). Durant la jornada també es podrà gaudir de la darrera actuació de millora del parc: una torre circular de sis metres d’alçada que facilita l’observació ornitològica d’alguna de les 250 espècies d’aus que en algun moment de l’any habiten la zona humida o hi fan estada durant les migracions.

El nou mirador s’afegeix als existents, i que esdevenen el complement de l’itinerari didàctic i de natura que hi ha al parc des del primer dia. Coincidint amb la mateixa diada, ara fa tres anys va obrir portes aquest parc urbà de 150.000 m2 de gran atractiu ciutadà i turístic, on hi són compatibles la visita pública i didàctica controlada amb la potenciació de la diversitat biològica de la zona tot recuperant els hàbitats i els ambients naturals originaris, i l’observació d’aus.

La bassa del parc amb capacitat de 60.000 m3 recull d’excedent d’aigües del Riu Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials gràcies a una obra hidràulica que, d’una banda evita inundacions al nucli urbà de Platja d’Aro, i de l’altra fa possible la recuperació d’un espai de 15 hectàrees d’aiguamolls amb canyissars com ho havien estat abans del desenvolupament agrícola del pla que precedeix la zona urbana. Des de la seva obertura també s’hi han organitzat visites guiades naturalistes, en el marc del programa d’activitats de descoberta que programa la regidoria de Turisme de l’Ajuntament.

El Parc dels Estanys també es va estrenar l’any passat com a espai expositiu a l’aire lliure, acollint mostres escultòriques de gran format per eixamplar els seus espais artístics més enllà de les sales d’art del Castell de Benedormiens i del Museu de la Nina de Castell d’Aro. De llavors enllà ha acollit instal·lacions d’Emili Armengol, d’Alberto Gómez Ascaso i Jaume Roser. Actualment, i fins al gener de 2016, s’hi poden observar disset obres de Medina-Campeny, i també una peça de cadascun dels artistes que ja hi ha exposat, i que ja formen part del Fons Municipal d’Art.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.