Un Festival Internacional de Castanyoles en plena Costa Brava!

Un Festival Internacional de Castanyoles en plena Costa Brava!
  • teresalaiz [800x600]
  • El “Festival Internacional de Castanyoles”, dirigit per la concertista Teresa Laiz, és el primer i únic festival que existeix al món amb caràcter regular i exclusivament dedicat a les Castanyoles en totes les seves facetes i en especial a les Castanyoles de Concert.
  • El festival es realitza a Sant Feliu de Guíxols (Girona).
L’objectiu de l’esdeveniment és fer reviure aquest oblidat instrument, donar a conèixer les Castanyoles en tots els vessants encara que fent més èmfasi en les Castanyoles de Concert, mostrar el desenvolupament tècnic amb alt nivell de virtuosisme a què està arribant la nova generació de concertistes i apropar als ciutadans i al públic en general aquest petit instrument de percussió.
Les castanyoles són suposadament l’instrument més típic d’Espanya, però certament el més desconegut com a instrument solista. A les castanyoles se les coneix per ser una eina d’acompanyament al ball folklòric (sevillanes, jota, etc.) i la nostra intenció és donar a conèixer tot el que es pot arribar a fer amb unes castanyoles.
La “Argentina”, Lucero Tena, Emma Maleras, José de Udaeta i pocs més són els que han elevat aquest instrument a una categoria musical superior, al marge del ball.
És sobretot la tasca de Emma Maleras i José de Udaeta, tots dos de Barcelona, ​​que fan que la castanyola no només acompanyi la música espanyola sinó també a la música clàssica.
El desaparegut José de Udaeta, Mestre per excel·lència de les Castanyoles, i la directora del Festival, Teresa Laiz, estan directament vinculats a Sant Feliu de Guíxols. Per això, la nostra ciutat és un magnífic emplaçament per organitzar una Trobada de Castanyoles anual. D’aquesta manera, unim la difusió de les Castanyoles al món amb l’estada a Sant Feliu de Guíxols, magnífic destí turístic i cultural en ple cor de la Costa Brava.
La VII Trobada de Castanyoles estarà formada per cursos d’aprenentatge i el festival.
Els cursos intensius de castanyoles a nivell principiant i elemental, seran els dies 6 i 7 de juliol i els de nivell mitjà i avançat, els dies 8 i 9 de juliol en horaris de 16:30 a 21:30 hores.
Com a cloenda dels cursos i per al públic en general, el dissabte dia 11 de juliol a les 22 hores a la Sala de festes Las Vegas s’hi presentarà la VII Trobada-Concert de castanyoles, amb la participació de més de 20 artistes que interpretaran música clàssica espanyola i d’altres països, flamenc i dansa oriental, així com la participació d’un còmic teatral.
Pels cursos de castanyoles es poden fer inscripcions trucant al 636 73 93 77 o enviant un correu electrònic a  info@teresalaiz.com i pel festival, la venda d’entrades anti-
cipades són a la botiga Sol Negre (C/ Joan Maragall 15 de Sant Feliu de Guíxols) i Perfumeria Vall – Av. s’Agaró 25 de Platja d’Aro.
També es podran adquirir una hora abans de començar l’espectacle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.