Nova edició de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó

Nova edició de la campanya gastronòmica del Peix Blau Ganxó

 

cartell_peixblau(1)

Del 16 de maig al 14 juny nova edició de la campanya del Peix Blau Ganxó, la qual contribueixen a convertir aquest producte gastronòmic en un dels més significatius de Sant Feliu de Guíxols.

Oferiran menú 14 establiments, plats 12 establiments i ració de sonsos 30 establiments.

A  més, La Goleta com a cada any ha creat un còctel especial “Tromba d’aigua” la fleca Ca la Nati el “Pa d’anxova”.

El dissabte 16 de maig es farà la presentació de la campanya a la rambla A. Vidal amb la presencia dels restaurants participants que serviran tastets de peix blau i sonsos a un preu popular d’1 euro.

Historia del Peix Blau:

Fa ara 24 anys a Sant Feliu de Guixols sorgia i s’instaurava la mostra monogràfica batejada com a “Peix Blau Ganxó”, L’objectiu responia a un doble objectiu: donar a conèixer el municipi, i atraure visitants a partir de la patent  d’una marca gastronòmica.

La principal activitat del moll pesquer guixolenc ha estat històricament la pesca d’arrossegament  i la pesca amb teranyines.  D’aquestes dues modalitats ha sobreviscut la segona, la teranyina, que respon al nom de la barca que ahir i avui captura el peix blau local. I és arran d’aquest  excel·lent producte que es va organitzar una mostra gastronòmica entre els mesos de maig i juny, que és quan el peix és més nutritiu i gustós.

El sonso:

Es el segon any que s’incorpora el sonso a la campanya, ja que la Comissió Europea ha donat llum verda al Pla de gestió d’aquest producte, per tal d’assegurar el futur d’aquest tipus de pesca artesanal. Sant Feliu de Guíxols és un dels únics 7 ports catalans en el que és permès el desembarcament i comercialització del sonso.

Per a descarregar-vos el desplegable amb els menús i el llistat de restaurants adherits, feu clic aquí

Informació actualitzada sobre la campanya a facebook.com/guixolswww.guixols.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.