L’alcalde de Sant Feliu destitueix el regidor Pere Luque del govern

L’alcalde de Sant Feliu destitueix el regidor Pere Luque del govern
 

Luque dóna la mà a Carles Motas després del ple en què es va formar aquest nou govern. Foto: LLUÍS SERRAT.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha signat finalment el decret pel qual s’ha suspès el regidor d’Amics, Pere Luque, de les funcions i atribucions com a regidor de l’equip de govern, després de reunir-se amb els grups que l’integren. L’alcalde explicava ahir que va mantenir-hi converses perquè tingués una sortida «digna» i no decidir «en calent». Quan Pere Luque ja havia manifestat que dimitiria, es va fer enrere. El PSC considera que la destitució hauria d’haver estat «fulminant».

Pere Luque havia preparat la dimissió i dimecres estava disposat a signar-la, però va canviar d’opinió i va atribuir el canvi a converses amb els companys que eren a la llista de l’agrupació. No només això sinó que van continuar els tràmits per tal de constituir-se com a partit pensant en les properes eleccions. Fins a aquell moment, considerava que defensaria millor els seus interessos des de l’oposició. Finalment, però, l’alcalde va decidir ahir retirar-li les funcions com a regidor de l’àrea de la Brigada. Tot i això, admet que «ha fet bona feina» al capdavant d’aquesta àrea, però afegeix que no pot renunciar als seus «principis democràtics» perquè Luque «no veia el que va cometre».

Cal recordar que l’origen de la crisi va ser dijous passat, quan Pere Luque i treballadors seus van manifestar-se davant la casa de Pere Albó en protesta perquè el PSC va denunciar que Luque duia a terme unes obres sense llicència, cosa que Luque sempre ha negat.

Havia de ser fulminant

Fonts del PSC han condemnat que aquesta decisió s’hagi pres després d’un «estira-i-arronsa», quan el partit entenia que la decisió havia de ser «fulminant», com deia Joan Vicente, portaveu adjunt del PSC a Sant Feliu. Vicente va explicar que un dels arguments per presentar la moció va ser la «feblesa» del govern i ara es demostra que aquest també és feble. En referència a la voluntat de no obstaculitzar l’acció de govern per part de Luque, Joan Vicente va qualificar la dimissió de «pantomima» i va dir que si no hi ha oposició, «es veu que això s’ha negociat abans, ja que serà suport des de l’oposició».

«Tard i a destemps»

El secretari d’organització del PSC a les comarques gironines, Esteve Pujol, va dir en unes declaracions ahir a Girona: «L’alcalde ha estat molt dubitatiu», ja que s’ha anat modulant aquesta decisió a mesura que avançava, però també hi ha afegir que «val més tard i a destemps que no pas no haver-ho fet». Pujol va recordar que Luque va ser un dels instigadors de la moció de censura i ara «ha quedat en evidència» que darrere la moció hi havia interessos particulars.

Jordi Vilà, d’ERC, va recordar que el seu grup ja va demanar que Pere Luque sortís de l’equip de govern fa una setmana i ara resta a l’expectativa que els ho comuniquin oficialment.(ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.