Els usos del centre cívic de Castell d’Aro, a consulta

Els usos del centre cívic de Castell d’Aro, a consulta

 

http://www.elpunt.cat

 

El procés participatiu iniciat per conèixer l’opinió del veïns sobre el nou equipament sociocultural que es construirà en els terrenys de l’antiga escola Vall d’Aro ja avança. Ara ja s’han enllestit les dues primeres fases i s’ha arribat a la tercera, en la qual es definiran els usos del futur centre cívic, l’hotel d’entitats i punt de lectura que s’ubicaran en el nou edifici que tindrà dues plantes amb una superfície total de 1.200 metres quadrats. La primera part del procés s’ha produït a mitjans de febrer i hi van participar les associacions que van tenir la veu. En les dues primeres trobades es va ocupar de la dinamització el Centre d’Estudis Argumenta, entitat especialitzada en aquest tipus de processos, i l’estudi d’arquitectura que dissenya l’equipament, tots dos sota la coordinació de l’àrea d’Acció Territorial de l’Ajuntament de CastellPlatja d’Aro. Serà abans de Setmana Santa, que enguany cau a finals del mes vinent, quan es visualitzarà el treball realitzat en les dues primeres sessions ja realitzades, la informativa i la de diagnosi. Serà llavors el moment en què es prendran les decisions i es validarà el futur pla d’usos. D’aquesta tercera reunió n’han d’aflorar les necessitats expressades per la població i per les entitats.

El punt de partida dels debats és una proposta que aglutina al mateix edifici tres àmbits: el centre cívic, el punt de lectura de la biblioteca Mercè Rodoreda i l’hotel d’entitats. A la planta baixa s’hi planteja el vestíbul amb diversos serveis (ordinadors, zona de lectura de revistes i diaris, espai expositiu…), espai per a l’associació de la gent gran (punt de trobada, despatx i punt office), sala d’actes (amb escenari, magatzem i equipament de so, llum i projecció), aula especialitzada de 80 m² i punt de lectura i sala d’estudi de la biblioteca (80-100 m²).

A la planta superior del nou equipament s’hi proposen quatre aules polivalents, despatxos per a tècnics municipals i la zona per a entitats amb diversos punt de treball.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.