SFG AL “FEINA EN XARXA” DE LA DIPUTACIÓ

SFG AL “FEINA EN XARXA” DE LA DIPUTACIÓ

Segons Informa Radio Sant Feliu El programa “Feina en xarxa” compta, des de dijous amb la participació de sis municipis més, entre ells Sant Feliu de Guíxols. D’aquesta manera ja són trenta-nou les entitats locals gironines (trenta-tres ajuntaments i sis consells comarcals) que formen part d’aquest programa d’intermediació i orientació laboral impulsat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i la Diputació.
Els nous ajuntaments adherits són Sant Feliu de Guíxols, Besalú, Girona, Maçanet de la Selva, Puigcerdà i Roses i. L’oficialització d’aquesta adhesió va  tenir lloc dijous a la Diputació de Girona, mitjançant la signatura d’un conveni.
Aquest servei ofereix informació, recursos i metodologies per treballar l’orientació i la intermediació laboral des de les mateixes entitats locals mitjançant les eines del SOC: Portal Feina Activa i el Sistema de Suport a l’Orientació Laboral de Catalunya – Portal Galileu. Aquestes dues eines permeten unificar les dades dels ciutadans en matèria d’ocupació, gestionar de manera més eficient els processos d’acompanyament i orientació per a les persones que busquen feina, i, alhora, oferir un millor servei a les empreses que busquen treballadors.
Després d’aquest primer any de vigència del conveni, les entitats locals han gestionat més de 3.800 candidatures, 260 ofertes laborals i 480 persones s’han beneficiat d’un procés d’orientació laboral realitzat des de la proximitat dels mateixos municipis de residència. A més, ha permès fomentar la transmissió de la informació de manera més eficaç, i s’ha començat a treballar amb la gestió del coneixement com a principal font de valor competitiu davant de la situació actual. Reunions territorials entre les oficines de treball i les entitats locals, formacions conjuntes i trobades específiques han començat a dibuixar un nou marc de relació que permet una millor atenció a les persones usuàries i a les empreses, com també que es teixeixi un coneixement de proximitat que faciliti la planificació de les diferents polítiques d’ocupació que es desenvolupen al nostre territori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.