L’Horta d’en Palahí deixa de ser aparcament municipal

L’Horta d’en Palahí deixa de ser aparcament municipal

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu i el propietari dels terrenys coneguts popularment com l’Horta d’en Palahí, no s’han acabat posant d’acord en el preu del lloguer d’aquest espai del carrer dels Enamorats que es troba enfront del pavelló municipal i a tocar de la riera, antiga zona d’hortes de Sant Feliu.
En temps de l’alcalde Antoni Juanals es va fer aquesta operació que permetia encabir un important nombre de vehicles, per la qual cosa es va enderrocar el mur, es va aplanar i adaptar el terreny, deixant únicament una peça de l’antiga construcció com a testimoni del seu passat.
Joan Alfons Albó declarava a la nostra emissora que l’acord s’ha trencat perquè la quantitat que demanava el propietari era desmesurada i que l’Ajuntament el que necessita és adequar els lloguers a la situació econòmica actual, la qual cosa si que ha aconseguit amb alguns locals com seria el cas de l’oficina de recaptació per posar un exemple.
Per la referència que va fer, sembla ser que el propietari exigeix la restauració de la tanca perimetral que en el seu dia es va enderrocar i, a hores d’ara, ja hi ha els indicadors, tanques i “New Jesrey”s”  de plàstic que  impedeixen el pas públic de vehicles.
A través d’un conveni, aquest espai es posava a disposició de l’empresa Dornier , concessionària de la zona blava i de La Corxera a l’estiu però, la falta d’acord per l’Horta d’en Palahí ha provocat que el consistori ho hagi de compensar a aquesta empresa.
La solució ha estat que, fins el 15 de setembre, l’aparcament que hi ha entre l’estació d’autobusos i el carrer Narcís Massanes,  a tocar de la piscina municipal sigui de pagament  per aquells propietaris de vehicles que no disposin de tarja i que, per compensar l’accés gratuït que fins ara s’oferia en aquest espai, s’habilitarà el solar que hi ha en el primer revolt de la carretera de Tossa, a tocar dels habitatges i de l’aparcament de caravanes,  que en el seu dia es va reservar per construir-hi l’Escola Universitària de Turisme. Albó també afegia que, enguany, la Festa Major  ocuparà menys dies els Jardins Juli Garreta i esperen que aquests canvis puguin compensar la pèrdua d’aquest espai.
Fent referència als aparcaments, ja s’han marcat per la banda de la façana marítima de l’Ajuntament, els canvis en l’accés a l’aparcament soterrat de la plaça del Mercat, la futura concessió del qual juntament amb tota la zona blava i els espais de La Corxera, es té la voluntat de cedir-los per a la seva explotació a l’empresa que guanyi el concurs per a la construcció i explotació del futur aparcament soterrat que els dos grups governants (CiU i PSC) varen incloure en els respectius programes electorals i que abans d’acabar la legislatura pensen deixar encarrilat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.