Picabaralla entre Edu Marxa i la Consellera d´Ensenyament

Picabaralla entre Edu Marxa i la Consellera d´Ensenyament

Segons Informa Tribuna Ganxona Els fets van tenir lloc el passat dimecres 11 de juny a la celebració del 35è aniversari de l´Escola d´Adults, on la consellera Irene Rigau va participar en una taula rodona sobre la formació de persones adultes.

El col·lectiu Edu Marxa va acudir a l’acte portant samarretes grogues i dos cartells on es podia llegir “Retallant educació no es fa país, cap alumne sense mestre, cap mestre al carrer” i “Ni LOMCE, Ni LEC ni Decret. Escola pública de qualitat, democràtica, inclusiva i en català”.

Després d’escoltar als veïns i veïnes de la ciutat que van aportar els seus testimonis de superació va arribar la intervenció de la consellera que no va deixar de referir-se a la presència dels manifestants amb qualificatius com “infantils” o “pataletes” entre d’altres.

Durant el torn de paraules, se li va preguntar com és que a Catalunya els cicles formatius de grau superior tenen unes taxes de 360€, per què les matrícules universitàries s’han apujat el 66%, per què si no hi ha diners per escoles públiques, es concerten centres d’elit com les Alzines o el Vedruna o per què no es cobreixen les baixes. La seva resposta va ser que ella havia guanyat les eleccions i va tancar l’acte.

Des del col·lectiu Edu Marxa es considera que “aquesta resposta sí que és una mostra clara d´immaduresa democràtica i incoherència (tenint en compte que aquesta “legitimitat democràtica” no l´accepten quan han de tractar amb el govern central del PP) i que tenir la majoria no vol dir tenir la raó, cal argumentar.  La Consellera va utilitzar en benefici propi la paraula democràcia i el correcte capteniment d’una representant política, hauria estat respectar la nostra presència i respondre les nostres preguntes. No és mereixedora de la nostra consideració, donat que ha mancat al principi de respecte cap uns ciutadans/es, que amb tota responsabilitat i sentit cívic, vàrem exercir el dret a manifestar el nostre parer sobre un model d´educació que creiem no defensa una escola pública a l´abast de tothom”.

A la sortida, membres de l’Edu Marxa (famílies, personal docent i PAS) i nombrós veïnat van acomiadar a la consellera corejant càntics com “Educació i Sanitat pública i de qualitat”,  “Rigau divina, treballa d’interina” o “ No, no, no, a la privatització”.

Edu marxa vol animar a tota la comunitat educativa de Sant Feliu de Guíxols a participar a la festa per l´educació pública de qualitat (amb sopar popular) que tindrà lloc als jardins Juli Garreta, la tarda vespre del proper dijous 27 de juny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.