Taula rodona Les vacunes, un valor qüestionat al Museu d´Historia de la ciutat

Taula rodona Les vacunes, un valor qüestionat al Museu d´Historia de la ciutat

Segons Informa Tribuna Ganxona El proper divendres 14 de jyny a les 19:30h en el marc del cicles de conferències “Acadèmia Oberta” i “Salut i Societat”, que s’organitzen des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, la Reial Acadèmia de la Farmàcia de Catalunya tractara un tema tan controvertit i actual com és el de la vacunació dels infants.

L’activitat té per objectiu transmetre un missatge clar sobre el valor sanitari, individual i col·lectiu, de la vacunació, com estratègia preventiva front un conjunt de malalties. Actualment s’observa un creixement en el rebuig social a la vacunació, posició que esta induint greus problemes sanitaris en la població infantil, conseqüentment, es necessari que els professionals informin amb rigor i objectivitat sobre els beneficis i riscos de les vacunes a fi de mantenir els nivells de protecció de les últimes dècades.

Programa:
1. Breu revisió històrica de les vacunes, a càrrec del Dr. Pompeu Pascual i Busquets (Pediatre i ex Delegat Territorial de Salut a Girona).
2. Vacunes: Immunologia i mètodes d’obtenció, a càrrec de la Dra. Mª José Ferri Iglesias (Laboratori Clínic ICS Girona. Departament de Serologia. Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona).
3. Diagnòstic de malalties que poden ser vacunables, a càrrec de la Dra. Montserrat Montje Casas (Laboratori Clínic ICS Girona. Departament de Microbiologia. Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona).
4. El valor de la vacunació, a càrrec del Dr. Josep Marès Bermúdez (Pediatre Institut Pediàtric Marès-Riera de Blanes).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.