OPINA-S reuneix a 80 persones per un acte de cooperació i recull 200 quilos d’aliments

OPINA-S reuneix a 80 persones per un acte de cooperació i recull 200 quilos d’aliments

Segons Informa Tribuna Ganxona OPINA-S conjuntament amb la fundació “el Sueño de la Campana” va organitzar el passat divendres al Centre Cívic de Vilartagues un acte que va girar entorn a les noves formes de cooperació.

L’acte va comptar amb l’assistència  de 80 persones que van poder escoltar dues persones responsables de la fundació a Nicaragua Yamileth Vilchez i Karem Matamoros.

Vilchez va parlar del model de cooperació sostenible basat en la creació de llocs de treball auto sostenibles per a persones en origen, i a més a més d’afavorir l’educació i la Cultura. La majoria d’ ONG’s actuen donant diners als països receptors,  la fundació el que fa és invertir en projectes que on l’objectiu principal és la creació de llocs de treball. El model és senzill, es crea un d’alberg que sigui capaç  d’atraure turisme solidari tan nacional i internacional, un model allunyat de les grans cadenes hoteleres, es busca un públic que vulgui conèixer altres cultures i formes de fer. Karem,  va fer un repàs de tots els projectes educatius així com les formes que hi ha d’apadrinament de mestres dels nens amb discapacitats que té en marxa la fundació.

La fundació “El sueño de la Campana”, és una entitat sense ànim de lucre, no governamental, laica, y no confessional en tots els seus principis. Actuen com una ONG però de manera no convencional.
Com a novetat destacable en aquesta ocasió OPINA-S va organitzar un recapte d´aliments en benefici de Càritas: Tots els assistents a l´acte varen portar aliments de primera necessitat, principalment farina que és el que va sol·licitar Càritas que hi havia dèficit en total es van recollir uns 200 quilos d’aliments.

L’acte va acabar amb intervencions del públic que varen fer preguntes als ponents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.