El jutjat anul·la les ordres de pagament del sou de vicealcalde de Sant Feliu

Segons Informa Diari De Girona El jutjat contenciós número dos de Girona ha admès el recurs presentat per Tots per Sant Feliu i anul·la les ordres de pagament en concepte de retribució al vicealcalde de l´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols de desembre de 2011 a juny de 2012, pagues extraordinàries incloses. La sentència no admet cap recurs i els demanandats anuncien que demanaran en l´execució de sentència que Pere Albó (PSC) retorni els diners percebuts.
La jutgessa recorda que en la demanda es demana l´anul·lació de les ordres de pagament de les retribucions mensuals pagades a Pere Albó en la seva condició de vicealcalde -uns 3.000 euros-, i «per les raons exposades» en una sentència anterior del cas, considera que els pagaments «són anulables per falta d´eficiència jurídica de l´acord en el qual es va disposar el pagament donat que no es va publicar al Butlletí Oficial corresponent».
A més, la jutgessa destaca que l´Ajuntament defensa la validesa dels pagaments perquè va fer una modificació amb caràcter retroactiu aprovada en el ple de 27 de setembre de 2012, però considera que «aquest acord no convalida els pagaments fets en concepte de retribucions de vicealcalde, sinó que assigna noves retribucions al lloc de Primer tinent d´alcalde». Per tot això, sentencia que l´acord del setembre de 2012 «no convalida les ordres de pagament en concepte de retribucions de vicealcalde» i per la qual cosa «s´han d´anul·lar, estimant el recurs».
L´advocat de Tots per Sant Feliu, Josep López de Lerma, va destacar ahir que ara comença una nova etapa, que és l´execució de sentència, ja que el contenciós només ha determinat que les ordres de pagament no eren correctes. En aquest sentit, va anunciar que demanaran en l´execució de sentència que Pere Albó retorni tots els diners rebuts en els mesos que marca la sentència. Serien uns 27.000 euros, que s´haurien de sumar a les retribucions de quatre mesos anteriors que ja van ser anul·lats, segons va destacar López de Lerma.
Per la seva part, des del PSC de Sant Feliu van destacar que s´anul·len les ordres de pagament de retribucions com a vicealcalde, però no les fetes en concepte de Primer Tinent d´alcalde, de manera que els diners no s´hauran de retornar, defensen. El grup també va assegurar que el plet ha anat sobre «un apassionant debat» sobre si els pagaments a la dedicació exclusiva s´havien de fer en la condició de vicealcalde o en la de primer tinent d´alcalde. «En definitiva Kafka en esta pur», van apuntar. Des del grup van afegir que els serveis jurídics del municipi consideren totes dues correctes, però finalment la tramitació s´ha fet com a primer tinent d´alcalde i aquesta és la que el jutge «considera vàlida». Des del PSC van afirmar també que no es discuteix si s´havia de cobrar o no ni si s´ha fet la feina i van afegir que Pere Albó ja va renunciar al sou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.