Platja d´Aro suspèn per segona vegada el mercat de segona mà

Segons Informa Diari De Girona L’equip de govern de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro (CiU i PP) ha decidit suspendre novament el mercat de segona mà que se celebra a Platja d’Aro. L’edició d’aquest diumenge serà la darrera que se celebrarà amb l’actual format mensual i passarà a ser bianual, és a dir, un a la tardor i un altre a la primavera amb la particularitat que els venedors seran exclusivament del municipi, ha explicat el regidor delegat, Antoni Botellé, que ha apuntat que actualment el mercat de segona mà generava bastants problemes.

El mercat de segona mà es va estrenar el novembre del 2010, durant el govern integrat pels socialistes, ICV i PP. L’objectiu, com senyalen els socialistes, era permetre als veïns fer endreça dels productes que tenien arraconats i vendre’ls. Amb el canvi de govern, el mercat, a la plaça dels Estanys (al costat de la parada d’autobusos) va seguir fins l’octubre del 2011, quan va decidir suspendre’l una primera vegada per elaborar-ne un reglament per millorar-ne el funcionament i tenir una eina per controlar la procedència dels articles.

L’estiu de l’any passat, i ja amb el reglament, el mercat de segona mà va reiniciar-se, acompanyat per un mercat de brocanters com a activitat complementària (aquest mercat de brocanters se celebrarà un mes més).

No obstant això, com ha detallat Botellé, el mercat no ha acabat de funcionar i un informe de la Policia Local ha fet evident que no es desenvolupa com l’Ajuntament espera. El regidor ha manifestat que hi segueix havent productes de dubtosa procedència o alguns que no són de segona mà, que més del 65% dels paradistes són de fora del municipi i que molts han professionalitzat aquest mercat, és a dir, en viuen d’ell, quan no és aquest l’objectiu del mercat. Botellé ha afegit que també hi ha hagut problemes entre paradistes, alguns es compren el material entre ells per tornar-lo a vendre o s’han trobat amb algun paradista que hi deixava al càrrec els seus fills menors d’edat. Per fer-hi parada, els paradistes havien de pagar sis euros per cada assistència. Davant d’aquesta situació, el govern ha decidit posar-hi fi organitzant-ne dos a l’any per als veïns del municipi perquè es puguin desprendre d’aquells elements que tenen a casa i que no els fan cap servei.

El grup PSC ha lamentat aquesta decisió del govern, que creu que no ha tingut voluntat de gestionar aquest mercat malgrat l’ajuda que pot aportar als usuaris en l’actual situació econòmica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.