Un veí de Platja d´Aro troba un explosiu a tocar del Mont d´Aro

Un veí de Platja d´Aro troba un explosiu a tocar del Mont d´Aro

Segons Informa Diari De Girona Albert Mir, veí de Platja d’Aro, va localitzar ahir un explosiu semienterrat en les proximitats de la urbanització Mont d’Aro. Mir va donar la veu d’alerta a la Policia Local després de gratar una mica el terra que es trobava a l’entorn del que sembla una granada i que podria ser-hi des de l’època de la Guerra Civil espanyola. L’equip dels Tedax dels Mossos d’Esquadra es va fer càrrec de l’artefacte, que se’l va endur a Girona per fer-lo detonar.

Mir va explicar que a primera hora de la tarda, passades les dues, va anar a passejar per les franges perimetrals de protecció d’incendi que s’havien netejat a l’entorn de la urbanització. Enmig d’unes roques, que el veí va comentar que eren bastant freqüentades, va veure com una pinya mig enterrada. Aleshores, va començar a gratar per comprovar què era i, durant l’operació, va fer saltar l’espoleta de l’explosiu. En aquest moment, es va adonar que era un artefacte explosiu i se’n va allunyar a corre-cuita. En tot cas, no es va produir cap detonació.

Mir va alertar a la Policia Local, als agents de la qual va acompanyar fins al punt on havia trobat l’artefacte. I es va activar l’equip dels Tedax dels Mossos. Fonts dels mossos van concretar que es tracta d’un artefacte antic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.