Buscant el ‘caffè espresso’ perfecte

Buscant el ‘caffè espresso’ perfecte

Segons Informa El Punt Avui Jovanette Rolón, de l’hotel Carlemany de Girona, va guanyar ahir la desena edició del concurs El Millor Barista de l’Any, una iniciativa pionera a l’Estat espanyol impulsada per la torrefactora gironina Cafès Cornellà. Hi van participar quatre professionals en la gastronomia del cafè del territori, triats entre més de set-cents candidats –ha estat l’any amb més aspirants des que es va programar la primera edició–. Els altres tres participants van ser Marc Solé, de la cafeteria Bopan de Barcelona; John Eyder, de l’hotel Don Ángel de Santa Susanna, i Tomàs Martínez, de l’hotel Costa Brava de Platja d’Aro.

El concurs posa de relleu les habilitats en la preparació d’un caffè espresso del barista, “perquè és qui controla tots els factors que intervenen en l’elaboració del cafè: ambientals, maquinari i ingredients, fins a arribar a l’elaboració de l’espresso perfecte”. I, de fet, l’objectiu del concurs és promoure el bon cafè portat a la tassa, a través de la implantació del Mètode Espresso i de l’impuls d’una professió inexistent fins fa poc a Catalunya i a l’Estat espanyol: la del barista o especialista en el coneixement de l’extracció de l’aroma del cafè, que té un control permanent de tots els factors que intervenen en la seva preparació i en l’elaboració de begudes d’especialitat basades en l’espresso.

El concurs va reunir un centenar de professionals del sector. El director dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació, Ferran Roquer, va subratllar durant la cloenda la importància de la figura del barista com a símbol d’ofici. “Aquesta acte fa que Catalunya i tota la societat millorin”, va assegurar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.