Una marxa per l´educació pública mobilitza pares, docents i alumnes

Una marxa per l´educació pública mobilitza pares, docents i alumnes

Segons Informa Diari De Girona Les comarques de Girona s’avançaran, demà, amb una marxa per l’educació pública i de qualitat a les mobilitzacions contra les retallades i la reforma educativa anunciades per a finals d’abril a tot Catalunya. La iniciativa va sorgir de la comunitat educativa de Sant Feliu de Guíxols i s’ha estès arreu del territori, organitzant-se en el col·lectiu Edu Marxa.
La jornada començarà dissabte a les 6 del matí, hora fixada per a la sortida d’una marxa a peu des de Sant Feliu de Guíxols fins a Girona tot seguint la via verda. Alhora, s’iniciaran altres marxes lentes de cotxes des de poblacions de la Selva, el Gironès i l’Empordà.

Demà, jornada reivindicativa
Ja a Girona, el punt de trobada s’ha fixat per a les 12 del migdia davant la seu de la Generalitat -a la plaça Pompeu Fabra-, on a més de llegir-se un manifest reivindicatiu es realitzaran diverses accions lúdiques, com ara un assaig casteller, actuacions de percussió i tallers.
Per denunciar la problemàtica de les beques menjador, al migdia s’ha programat un dinar amb carmanyoles -amb actuacions musicals-. Un monòleg, titelles, la repetició del manifest i una actuació de percussió tancarà, a les 5 de la tarda, una jornada que l’organització vol que sigui familiar.
Darrera d’Edu Marxa hi ha plataformes locals de mares, pares, professorat i alumnat de Girona, la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Figueres i Caldes de Malavella, a més dels sindicats d’ensenyament CCOO, Ustec·STEs i UGT i l’associació d’estudiants AJEC. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa dóna suport al projecte, el qual també secundarà la setmana de protestes que el MUCE ha anunciat del 22 al 28 d’abril. Les Joventuts d’ERC també s’hi han adherit.
Un dels promotors de la marxa reivindicativa, Òscar Simon, pertanyent a la plataforma guixolenca i de l’assemblea de professorat interí i substitut, va explicar l’origen de la mobilització: “el deteriorament de la situació a les aules”. Amb l’acció de demà, Simon -qui va anunciar que hi haurà moltes accions des d’ara i fins a final de curs- va remarcar que Edu Marxa vol “visibilitzar que molta gent a l’escola pública no es ressigna a les retallades i que no està conforme amb les polítiques educatives”. Al mateix temps, el docent va incidir en què “la idea és bastir el moviment des de les bases, des dels pares, els professors i el personal no docent, coordinant esforços i sense perdre la identitat”.
La plataforma de Lloret i Blanes, activa des de fa dos anys, és una de les que s’ha afegit a la iniciativa de Sant Feliu. Una de les seves integrants, Marta Tejedor (CCOO), va apel·lar a la importància de moure tota la comunitat educativa en una jornada que serà eminentment “familiar”. De l’organització a Girona, Anna López (CCOO) va recordar que l’any passat van realitzar la primera acció, consistent en una cadena humana al voltant de l’edifici de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.