Platja d´Aro impulsa el servei d´horts ecològics municipals

Segons Informa Diari De Girona Les regidories de Benestar Social i Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro impulsen el nou servei públic municipal d’horts ecològics que es vehicula amb l’arrendament d’una parcel·la de 5.000 metres quadrats a la zona dels Vinyals de Platja d’Aro (a tocar del Parc dels Estanys), ampliable si s’escau en un futur fins a 15.000. S’han projectat 60 parcel·les, quatre de 100 metres quadrats i una de 85 per a associacions, i les 54 restants de 60 metres quadrats per a particulars. L’espai s’està adequant i també disposarà d’una caseta per a eines i de serveis. Els horts s’hauran de conrear mitjançant criteris ecològics i, per això, es faran cursos de formació als usuaris que treballaran les seves parcel·les per obtenir productes per al propi consum i no per a l’explotació comercial.
El període de sol·licituds per optar-hi s’ha fixat del 4 al 22 de març i el sorteig públic d’adjudicació serà el dimecres 3 d’abril a la una del migdia al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. El 70% de les parcel·les d’ús particular es destinaran a jubilats, pensionistes i prejubilats. Poden accedir-hi majors d’edat empadronats al municipi amb una antiguitat mínima de 3 anys. Només s’admet una única sol·licitud per unitat familiar i queden exclosos de la convocatòria els propietaris o d’arrendataris, d’horts o terrenys de conreu al Baix Empordà.
L’adjudicació serà per un període de 2 anys més 1 any prorrogable i s’haurà d’assumir una fiança inicial de 50 euros i un preu públic anual de 100 euros (bonificacions del 50% per a pensionistes o prejubilats, aturats, i famílies monoparentals o nombroses, segons el nivell de renda de la unitat familiar).

Curs d’horticultura ecològica
Un cop distribuïdes les parcel·les, es fomentarà la constitució de l’associació d’hortolans i s’organitzarà un curs d’horticultura ecològica d’assistència obligatòria per als adjudicataris per adquirir coneixements sobre les seves dues virtuts bàsiques: la proporció d’aliments sans a partir del respecte amb el medi ambient; i el treball de la terra considerant-la com un ésser viu alimentant-la principalment amb adob orgànic, provinent del compostatge i tractant les plagues i malalties amb productes naturals. Qui disposi d’una parcel·la haurà de respectar el règim d’ús.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.